széll attila Creative Commons License 2011.02.21 0 0 10

Tisztelt Tulajdonosok!

 

 

A lakossági fórumon a Frankhegyiek nem igényelték a lakóövezetté minősítést, egyszerűen a jelenlegi övezeti besorolásnak megfelelő építési engedélyek megszerzésének könnyítését fogalmazták meg.

 

Ennek érdekében kidolgoztam egy olyan rendelettervezetet, amely a a meglévőő 44/2000-es rendelettel hatályban lévő helyi szabályzat egyszeri módosításával elérhetővé tenné az engedélyek kiadásának könnyítését és felgyorsíthatná a Hardy úr területén szervezett vízhálózatépítést.

 

Az átminősítéssel való kecsegtetéshez hozzá kell tenni azt is, hogy az csak akkor következne be, ha a tejes közművesítettség és az utak kiszabályozása( magántulajdonú telekből kell leadni területeket).

 

Ezzel szemben a javaslatom az, hogy a frankhegy fejlődése lépésről lépesre történjen, első körben a vbízhálózat kiépítésével, majd az utak szabályozásával.....és ha a Frankhegyi közösség igényli ,akkor majd telektömbönként kérni fogjuk az átminősítést.

 

A jelenlegi szabályzatnak a MI , a Frankhegyiek érdekeit kell képviselnie....12 évig jogkövető magatartást folytattunk, és nem jutottunk semmilyen építési engedélyhez.

 

Kérem olvassák el a rendelettervezetet, melyet szeretnék ha észrevételeikkel kiegészítenének, majd teljes támogatásukkal a Képviselőtestület felé elfogadásra beterjeszthetnénk márciusban........................ha elfogadásra kerül, akkor  újult erővel szervezhető lesz a közműfejlesztést, ahol vezetékes víz van, ott pedig az építési engedélyek megszerzését.

 

Ma személyes tárgyalást folytattam a vízvezeték engedélyezési hatóságnál, és támogatták azt a felvetésemet, hogy a vízhálózatfejlesztéshez a zárt szennyvíztároló, vagy korszerű, jegyző által engedélyezett házi szennyvíztisztító telepítésére tett nyilatkozat is megfelelő.

 

Szeretném, ha a közműfejlesztés összege minimalizálható lenne, ennek megoldását a lehetséges csatornapótló műtárgyakban látom

 

Köszönöm azt ha összefognak érdekeik képviseletére.

 

Széll Attila