Shotq Creative Commons License 2011.02.21 0 0 51307

Szia

 

Az a kérdésem, hogy van-e a vegyes körében tágtartály, mert ha csak a gázkazánban van , az kevés,főleg ha még a gázt ki is zárod gyolyóssal, hogy azon keresztül ne menjen a vegyi kazán hője, mert akkor semmi tágtered nincs ,és természetes , hogy lefúj, és örülj , hogy nem robban:((((

 

A 2 készülék egy körön van, és ugye a gázkazánban van tágtartály, a vegykóhoz külön nincs!

A gáz nincs kizárva golyós csappal, mert ahogy valaki már írta akkor tuti bumm lenne!

Annyi van, hogy a hőt ne veszítsük el ami a vegyesből jön, hogy a gázkazánnál az egyik golyós csap cirka 70% el van fordítva (a másik golyós csap ugye nyitva) így megmarad a tágtartály és a hőt nem gázkazánba nyomja!

 

A töltögetés meg abból adódig, hogy nem mindig minden nap van egyformán felfűtve a rendszer, ha folyton 10C lenne kint akkor nem nyomnám ki, de amikor bejön egy kicsit tartósabb hideg akkor ugye egész nap lassacskán pakolva van a fa így jobban felmelegszik a rendszer viszont lassan elpötyögi a vizet!

És cirka 0,8bar (hidegen) amig leesik a nyomás, ami után akárhogy fűt az ember már nem tudja annyira felfűteni a rendszert, hogy kinyomja a szelepen!

 

Ezzel kapcsolatban vagyok dilemmába, hogy kell-e nekem ennél nagyobb nyomás a rendszerbe mint 0,8bar vagy használhatom így is!

 

Remélem érthető! :D