Törölt nick Creative Commons License 2011.02.21 0 0 51291

Általában igen, zöld-sárgával szokták jelölni a földelést, de nem 100% hogy minden esetben az.

 

Itt ezt írtam pontosan, csak hogy ne csúsztassunk már:

"A sárga nem biztos, hogy föld. Csak gondolom ilyen három eres vezeték volt kéznél a bekötéskor."

 

És erre reagáltam:

"Ebbol arra kovetkeztetek, hogy 23o volton megy a vezerlo jel, es tulajdonkeppen ket vezetekes, mert a harmadik sarga vezetek a fold..."

 

Azaz feltételem, nagyon valószínűnek tartom, hogy az az oka, hogy évtizedekkel ezelőtt, mikor bekötötték azt a termosztátot, a szokásos jelölésű három eres kábellel kötötték be, mert az a legelterjedtebb ezért az volt éppen kéznél. És hiába általában a villanyszerelésror a zöld-sárga vezeték a földelés, itt ebben az esetben NEM NEM NEM NEM NEM NEM NEM az!

Így már világos?

 

De ez már rég nem szakmai kérdés, csak az általad szokásos kötözködés. Ha akarod megérted a fenteket, ha akarod nem. Már ismerlek annyira, hogy ezek után is kiforgatod a szavaimat, félremagyarázásokkal és csúsztatásokkal bebizonyítod, hogy akkor is mindig mindent jobban tudsz, kitalálod hogy mások mit hogyan értettek, mire gondoltak, mert akkor is mindig neked kell igazadnak lenni. Örülök, hogy ennyi időd van és ennyire ráérsz, hogy ez a legfőbb örömforrásod.

Én nem fogok veled hadakozni. Akit érdekel a téma, majd visszaolvassa az előzményeket és feketén-fehéren láthatja a tényeket.

Előzmény: sjohn (51288)