novakzalan Creative Commons License 2011.02.20 0 0 9

Tisztelt Tulajdonosok!

 

Köszönjük a fórumon való részvételt és a kitöltött nagyszámú kérdőívet.

A kiértékelésük már másnap megtörtént, mivel mi is kiváncsiak voltunk az eredményekre.

A legközelebbi részünkormányzati ülésen ismertetjük is részletesen az eredményt.

Tévhit, hogy már léteznek pontos utcaszélességek. A felmérés pont ezt a célt szolgálja, hogy utcáról utcára, telekről telekre végignézve megállapítható legyen, hogy mi az a szélesség, amely a szakmai kritériumoknak megfelel és meg is valósítható. Nem szeretnénk ugyanis olyan tervet, amely a gyakorlatban nem lesz megvalósítható. Ilyen már volt.

 

Ismételten szeretném kiemelni a három fő pontot, amellyel véleményünk szerint kimozdítható a megvalósítás a holtpontról.

1. Önkormányzati anyagi és szakmai szerepvállalás. (Jelenleg a terveztetés, olyan mélységben, amelyre még korábban nem volt példa. A jövőben az anyagi lehetőségekhez mérten.)

2. A közterületek kialakításának újszerű módja, kisajátítás és teljes önkéntesség nélkül.

3. Infrastrukturális kulcslétesítmények megépítése a mozaikszerű kivitelezhetőség érdekében.

 

Érzékeltük az elvárást, hogy minimálisak legyenek az utcaszélességek. Szem előtt fogjuk ezt is tartani. De mindenkinek felhívom a figyelmét, hogy Frankhegy teljes beépülését követően a jelenlegi forgalom nem kicsi, hanem nagyon sokszorosodó növekedésére kell számítani. Az úthálózatot erre kell méretezni. Ugyanis az az elvárás, hogy legyen közmű, lehessen építkezni, de ne költözzenek sokan ide, maradjon a hegy teljesen ilyen, mint most, az nyilvánvalóan nem lehetséges egyszerre. Frankhegy teljes kiépülését követően ide több ezer ember fog költözni. Ezzel tisztában kell lennie mindenkinek.

 

Üdvözlettel:

 

Novák Zalán