InGrindWeCrust Creative Commons License 2011.02.18 0 0 9306

Sziasztok!

 

Egy alföldi város panelakásában lakom és műanyag nyílászáró beépítés előtt állok. Olvastam és hallottam is az illbruck szalag használatának fontosságáról. Egy ismerősöm passzívház építésben van, ő egyenesen azt tanácsolta, hogy olyan ablakossal szóba se álljak aki nem alkalmazza a szalagot.

Itt úgy tűnik, mintha nem is hallottak volna még róla. Egy helyi céget kérdeztem, hogy beépítésnél használjék -e. Az alábbi választ kaptam:

 

"A beépítés az alábbiakszerint történik:

A meglévő régi nyílászárók szárnyainak eltávolítása után a fatokot több helyen bedarabolják, így veszik ki a falból, hogy az ablakkáva minnél kevésbé sérüljön. Tokrögzítőcsavarral és purhabbal történik a műanyag nyílászáró rögzítése.
"

 

Tényleg olyan fontos, feltétlenül ragaszkodjak hozzá?

 

Szintén helyii ablakos vállalkozásoknál szokás, hogy a takarólácet nem is teszik fel, mert ugyis bepenészedne alatta. Levágják a purhab kilogó részeit és polisztirol díszlécet ragasztanak fel, mondván annyi szellőzés kell.

Tudomásom szerint a purhabot sem szabad vágdosni.

 

Helytállóak az információim? Ha igen, mire ügyeljek az iméntieken kívül cég kiválasztásakor? Milyen hibákat szokás elkövetni még beépítéskor?

 

Hálás köszönte előre is a válaszokért!