karibaba Creative Commons License 2011.02.17 0 0 13520

Mégegyszer leírom: nálunk a kotlós csak addig van elkülönítve, amíg kotlik! Utána nagy peckesen vezeti a kiscsirkéket és vigyáz rájuk! Mondom, egyik még a kecskének is nekiugrott! :o)

 

Amíg kotlik, addig kitalálsz neki valami tuti helyet, utána már csak valami éjszakai szállást kell kialakítanod....maradhat az is, ahol kotlott, ha neked nem macera.

 

Nekem tavaly csak japi kotlósaim voltak (meg egy tojóhibrid) azok amikor a csirkék 2 hetesek voltak mentek fel a gerendára aludni! A japi-keverék csirkék simán követték az anyjukat, de pl.: a nehézkes,tollatlan orpi-keverékeket úgy kellett felrakosgatnom utána egyesével! :o)))))))))

 

Különben nagyon egyszerű és biztonságos, direkt kotlósnak való kuckót nem nehéz kialakítani, ha van egy kis bútorlap, deszka, vagy OSB otthon. Csináltok egy kb. 50X50 cm alapterületű, 40-50 cm magas "fakockát" úgy, hogy az eleje nyitható legyen. (Érdemes ide egy kis ajtót készíteni, 20X20 cm-es részen ponthegesztett dróttal, így szellőzik is, fény is jut be, meg Te is be tudsz nézni, hogy minden rendben van-e. ;o) )

Ha a kotlós itt költi ki a csirkéket, akkor sokáig még utána is ide tér be velük esténként. Ragadozó bejutni nem tud, többiek nem zavarják, reggel kiengeded, este becsukod.

Előzmény: sz.k.gabi (13463)