sztgyi Creative Commons License 2011.02.14 0 0 14

Köszönöm a választ!

 

A frissítésre csak azért gondoltam, mert egy másik fórumon találkoztam olyannal, hogy a "MinDigTV matricás" tévékhez a közelmúltban volt (az is lehet, hogy folyamatosan van) OTA (Over-The-Air) frissítés.

 

Ennek eredményéről számoltak be "földi halandók": 

 

Egy hozzászóló ezt írta (2011. jan. 14-én):

"Na, ha nehezen is, de sikerült frissítenem (OTA) a tévémet. (Sony KDL-32W4000)
Most már szépen váltogatja a 4:3-at és a 16:9-et a HD csatikon."

 

Egy másik hozzászóló meg ezt (2011. jan. 15-én):

"Nem volt nehéz a frissítés, mindössze be kellett kapcsolni a tv-t MindigTV-re tenni és felajánlotta a frissítést. Köszi, hogy felhívtad a lehetőségre a figyelmemet.
Sony KDL40W4000 tv-m van, és már azt hittem, hogy soha a büdös életben nem fognak rajta torzításmentesen megjelenni a 4:3-as műsorok. A frissítés után már minden rendben van a képarányokkal. "

 

Vagyis beszámolójuk szerint jól látható eredményt hoztak.

 

Ez a Samsung készülék nem "MinDigTV matricás", az OTA frissítése nincs. De a Samsung oldalán volt frissítés, a 2009-ben gyártott készülékekhez ajánlották. Azt persze nem írták, mit is frissít, mit javít/módosít a készüléken.

Nos ezen felbuzdulva próbáltam meg a firmware frissítést, hátha itt is lesz valami szemmel látható.

A frissítést elfogadta a készülék, a külön letölthető 4 oldalas "Speciális szoftverfrissítési útmutató" szerint leelenőriztem a frissített állapotot.

De én eddig nem találtam ezen a készüléken olyat, amin a frissítés változtatott volna.

 

A betett kép a használati útmutató 15. oldala, megtaláltam és letöltöttem, hogy idehaza fel tudjak készülni, ha valamiben segítségra lesz szükség. Az eredeti példány ott pihen a TV mellett az ismerősőknél.

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (12)