Lalo Creative Commons License 2011.02.06 0 0 5762

"44" néven egy magát szabadkőművesnek nevező blogger kezdett el publikálni:

 

 

A Titkos Párt

 

Egy blog a magyar elitnek.


2011. február 3., csütörtök

 

Ars Poetica

 

Ma hajnalban álnevet váltottam magamnak, s íráshoz fogtam. Célom egyszerű: hatni, alkotni, gyarapítani.

 

...

 

Mielőtt tovább haladok, olvasóimnak tudnia kell rólam, hogy magyar vagyok, keresztény, reguláris szabadkőműves és szenvedélyes cinikus.

 

...

 

Szabadkőműves

Nem csak lélekben, hanem vállalt szemléletben és papíron is. Esküt tettem (több ízben is), s ismerem a legfontosabb tanításokat, jelképeket és az ún. titkokat. Utóbbiakról - sajnos - elmondható, hogy egytől-egyig megtalálhatók az Interneten, de egy jobb városi könyvtárban is bőven akadnak alkalmas könyvek. Mivel külön felhatalmazást nem kértem és nem is kaptam, ezen az oldalon nem kívánom a szabadkőművességet - mint intézményt - dicsőíteni, bírálni vagy bármilyen más alakban ismertetni. A tény, hogy e kapcsolatról tanúságot teszek csupán azt mutatja, hogy értékrendem jelentősebb forrásait (és 'ellenforrásait') őszintén kívánom kezelni. Minden kedves érdeklődőt arra kérek, hogy kölcsönözzön ki vagy vegyen meg egy könyvet, illetve kérdéseivel forduljon a lakóhelyén illetékes nagypáholyhoz további információért (majd' minden országnak van egy).


...


Végezetül annyit, hogy nem vagyok jobb ember, sőt, kifejezetten gyarló vagyok. Amikor bírálok, magamat is korholom, s amikor dicsérek, magamat is jutalmazom. Aki mindezt fejben tartja, az érteni fogja a szavaimat, s többé nem az lesz neki a fontos, hogy honnan jövök és hová tartok, hanem az, hogy mit mondok és mi a célom vele.