fekvőrendőr Creative Commons License 2011.02.05 0 0 64028

Szóval amiért ezeket leírom, a vidéki rendőrök teljesítménye 2006 szeptemberében a Szabadság téren.

 

Reggel 6-ra a rendőrök zárták a teret, be nem lehetett jönni, de én a kordonon belül voltam, így tudtam ott mozogni. 

A kordonokat először élőerő pótolta, pl a Honvéd utcát vonalban álló sima 65M szürke gyakorló ruhás Komárom megyei rendőrök állták el, a szemerkélő esőben pacallá ázva, minden karhatalmi felszerelés nélkül, étlen szomjan.

Az illetékes rendőri vezetővel megegyeztem, hogy berendelek bizt. őröket erősítésként, és beállnak a kordonhoz, ők ellenőrzik a bankba jövő munkatársakat, és az általunk igazolt dolgozókat és egyes ügyfeleket kizárólag kísérettel beengedik az épületbe. Ez így működött négy napig.

A bank büfésének érkezése után nagy mennyiségben főzettem teát, kávét, és rengetek bundáskenyeret süttettem. A bank olasz vezérigazgatója, -  mikor megismertettem a helyzettel - limit nélkül engedélyezte, hogy a rendőrök egyenek igyanak nálunk, használhassák a WC-ket, és kialakítottunk egy pihenőhelyet, a fűtött nagy tárgyalóban pihenhettek a kordonból svarcban kivont rendőrök.

A rendőri vezetés csak valamikor későn du. küldött nekik egy fonnyadt szendvicset.

Védőfelszerelésük egyáltalán nem volt. Néhányan a kordont elhagyták, és a városban levő biciklis és motoros boltokban vettek maguknak saját pénzen protektorokat, meg száraz alsóneműt.

 

Egyszóval nem arról volt itt szó, hogy képzetlen irodisták lettek kivezényelve, hanem a teljes logisztika csődöt mondott, csak fejetlen kapkodás volt.

Nagyon jól esett, mikor egy-két hét múlva kaptam egy köszönőlevelet a Tatabányai kapitánytól aki megköszönte a segítségemet.

Előzmény: fekvőrendőr (64023)