SolnesN Creative Commons License 2011.02.03 0 0 8402

 Nálunk a múlt héten volt az un. sor ellenőrzés !

 'Kivételesen' korán jött a muki - bemutatkozott- egyenruhában a szokásos fekete, rajta az embléma, mintha a skatulyából húzták volna ki, vadi új egyenruha.

 Megnézte a kémény tisztító nyílást,  én nyitottam ki az ajtót, belenézett a fogorvosi tükrével, mondja átjárható, és már írja is a papirt.

 Közben rákérdezett a tartalék kéményre, hogy használom é, mondom nem. Eddigre kész a papír még ráragasztotta a szokásos kerek matricát a tisztító ajtó belsejére , adja a paírt és már megy is.

 Én kissé provokativan : és az égéstermék visszaáramlás vizsgálattal mi lesz ? Mondja  begyüjtötték a 'műszert '. Vagy 4 -5 percig volt nálam.

 Ár . 2950 ft !

 

 

 Viszont . ! szintén a múlt héten egy lakásmustra után gondoltam  a megnézett lakásnál rákérdezek az illetékes szolgáltatónál a lakás kéményeire (hogy később ne legyen meglepetés ). Roppant eccerű lett volna a kérdés : bélelve vannak é  a kémények ?

 Na a kisasszony szabadkozik, hogy azt nem lehet stb. végül csak kibökte  van lakásonként 2 kémény és a szokásos ellenőrzés valamikor júniusban.

 Ja, szakvéleményt kínált á 5600 ft ért normálnál ill. béleltnél valami 7 eft ért.

 Hogy miért nem néztem meg ?

 Hát eccerű egy szekrénnyel el volt takarva a tisztító, meg ez lett volna a 26. kérdésem a lakással kapcsolatban.

 Meg mán az elmenetnél jutott eszembe , hopp a kéményre még rá se kérdeztem !!

Előzmény: zsuzsa111 (8393)