Törölt nick Creative Commons License 2011.02.02 0 0 54567

Egy friss élmény a Volánbusz kötelező jegyelővételi rendszeréhez:

 

Szerettem volna venni egy ilyen jegyet holnapra a Petőfi hídhoz közeli ELTE egyetemi boltban. Ismerős egyszer már járt ott, azt mondta "nagyon könnyű megtalálni, ott van az aulában".

 

Bemegyek az bejáraton, de nincs ott semmiféle aula - mint kiderült, bent az épület közepén van - van viszont egy portás. Nosza, kérdezzük meg. Elmagyarázza, hogy induljak el a folyosón, majd forduljak balra, és megtalálom a boltot.

 

Elmentem a mondott irányba, a sok vizsgára induló egyetemista meg tanár között. Kiírva sehol semmi. Az aulát meg is találtam, de bolt sehol. Némi kavargás után észrevettem, hogy fent a körfolyosón mintha lenne egy boltféle (portás egy szóval se mondta, hogy másik szinten keressem a boltot).

 

A boltszerűség pultjánál egy fiatal csajszi üldögélt. Kérdezem, hogy ez-e az egyetemi bolt, ahol Volán-jegyet lehet venni? (A bejáratához TTK hallgatói akármicsoda volt kiírva, tehát csak sejteni lehetett, hogy ez lesz az.)

 

Csajszikám mondja, hogy igen ez az, de jegyet csak holnap lehet venni. Kérdezem, miért már bezártak? (Délután 4 után volt, de mivel a 5 órás egerszegi kintalvósra is kötelező az elővétel, gondoltam biztosan nyitva kell hogy legyenek.)

 

Legnagyobb megdöbbenésemre azt mondta, hogy ezen a héten vizsgaidőszak miatt hétfő-kedd-szerdán teljesen zárva vannak! Ő most csak itt ül, de nem tud kiszolgálni. (Bent a boltban világos volt, szóval nem úgy tűnt, mintha zárva lenne.)

 

Köszöntem, és eljöttem.

 

Összefoglalva:

 

- a jegyváltás hely messze, kb. 5 perc sétára van a megállótól

- először ott járva nehéz megtalálni

- portás használhatatlan útbaigazítást ad

- az ELTE-nek miért jó, hogy a nem ott tanuló dolgozó népségeknek be kell járkálniuk az épületbe a tantermek közt?

- utazási igényekhez nem igazodó nyitvatartás

 

Ez így nagyon gáz... főleg, hogy a megállóhelyi tájékoztató tábla azt sugallja, hogy a sofőrök előre megváltott jegy nélkül nem engednek fel a járatokra.