Peti251 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 7205

lehet hozzá sárvédő javító ívet kapni. a jelenlegit szépen levágja róla, a sárvédő lemezt beperemezi, és arra illeszti rá a vett javító ívet. Namost ehhez a doblemezt is javítani kell, de azt ne peremezze mellé az ívnek, hanem csak engedje neki, mert a dupla lemezeknél szokott szétrohadni. miután kész, alapozóval be kell kenni, pl budaprimer, aztán adsz neki valami fedőfestéket, pl orkánt vagy trinátot, majd mikor ez is megszáradt, utána kened ki alvázvédővel. (vagy rücsivel) Kell a fedőfesték, mert az alvázvédő átszellőzik, az alapozó szintén, és ha nincs fedőfesték réteg, akkor bizony rohadni fog. A másik dolog, hogy a csomagtartó felől ki kell bontani a kárpitot, és jó alaposan ki kell fújni üregvédővel.

 

A festéses részeket a kerékjárat felőlre mondtam. kívülről elég ha alapozóval bekeni a lakatos, mert hamar megrohad ha csak úgyhagyja a lemezt. Minél hamarabb vidd el fényezőhöz.

 

Jótanács: ha még nem vetted meg a kocsit, akkor ragaszkodj hozzá, hogy vigyétek el állapotfelmérésre. Ez kb 3-5 ezer forint, de akkor legalább tudod mit veszel. Itt megemelik csápos emelővel, jól nézd meg a küszöbök alját, a hátsó váznyúlványokat, és a taposókat is(alvázat) itt minden laza rész gyanús lehet, de aki látott már ilyet tudja hogy mit és hol keressen!

 

Könnyen sokat bukhatsz rajta!!

 

(az Audi 80-asok kaszniját pl 88-tól már galvanizálják. a 20 éves kocsin egy deka rozsda sem volt.)

Előzmény: rendes fiú (7204)