zsuzsa Creative Commons License 2011.01.26 0 0 1177

Dolgozós : én is csak egy évig fogom kapni az adókedvezményt, viszont ha visszagondolok mennyivel könnyebb volt nekem annakidején, mennyi támogatást kaptunk ( első lakáshoz jutó fiatal házas, szocpol stb ) és milyen keveset, szinte semmit se kapnak a mai fiatalok , nem irigylem ezt tőlük.

 

Én is dolgoztam félig bejelentett-félig fekete állásban ( utazási iroda ) és úgy döntöttem, soha többé.  SOKKAL szigorúbban kéne büntetni azt aki nem jelenti be a munkavállalóit. Az nem megoldás, hogy beletörődünk, hát az épitőiparban, szolgáltatóiparban stb igy van, legyünk tekintettel rájuk, támogassuk meg szegényeket valamilyne segéllyel. A tiszességgel adózóknak, járulékfizetőknek jár a megbecsülés.

 

Szerintem ez nem bőrszinfüggő.. a jól keresö, de minimálbérre bejelentett burkoló, a fizetése többszörösét hálapénz formájában kapó nőgyógyász se cigány és ők se tudnak élni az adókedvezménnyel.

 

Mi lenne a helyes elosztás szerinted ? Vegyük el a középosztálytól és kétszerezzük meg a minimálbéresek, munkanélküliek stb támogatását ?

Előzmény: Törölt nick (1168)