Hrabovszki2 Creative Commons License 2011.01.21 0 0 5508

Sziasztok,lenne egy kérdésem:

Amikor a kazán egy beállított hörméslékleten nyit (pld.70 fok) és onnan kezdi el fűteni a lakást és a puffert (szakszeres bekötés,T-elág a pufi előtt) akkor ugye csak a 70 fok feletti égést hasznosítom. Van két csőtermo ami szabályozza ezt a kilépő ágon illetve a puffer előtt. A pufferból max. 35 fokig engedem ki a  vízet.

Nos az érdekelne, hogy mit lehet kezdeni a 70 fok alatti égéssel,tehát amíg nem éri el ill.amikor már nem éri el ezt a hőfokot a kazánvíz.

 

1.Még nem éri el: de már fűthetné mondjuk a lakást és mondjuk csak 70 fokól engedném rá a pufira is csak  a vizet.

Mi kellhet ehhez ?Mondjuk egy Esbe vagy váltó  a T-elág helyett? Jönne ki a melegvíz a lakás felé,de ha elérne a 70-et akkor már a pufiba is menne? megoldható ez valahogyan?

 

2. Amikor már nem éri el a 70-et de mondjuk még jó darabig megy 55-60 környékén. Pld.ekkor még a szobatermosztát kér meleget de nem kéne a pufiban lévőt használni hiszen van még elég meleg a kazánban,miért ne használhatnám azt? hogyan lehetne ezt kivitelezni? Pláne hogy a kiáramló mondjuk 55 fokos víz ne hűthesse le amár 70 fokos pufiét.(ugyanaz a váltószelep vagy esbe?)

Nem tudom jól kérdeztem-e ,de mostanában ez mozgat nagyon:)