awced Creative Commons License 2011.01.15 0 0 1108

Levelezon es minden mas szakon inditanak, a nem indul es a nem indit ket kulonbozo dolog; esetleg megnezhetned hanyan jelentkeztek elso helyen. Foszabalykent: annyi embert vesznek fel, amennyi hozzajuk jelentkezik es amennyire kapacitasuk van. Es mechatronikara magasabb volt a ponthatar.

 

A 10.5k/kredit koltsegterites pedig magyar allampolgarokra es talan a ht magyarokra vonatkozik, az egyeb kulfoldiek teljesen mashogy fizetnek.

 

"A BME általánosan a reál szakjaival a legmagasabb pontszámnál zárja le a felvehető tanulók sorát"

 

A legalacsonyabbnal, amivel belefernek a felveheto helyek szamaba. Nice try. Torveny, rendelet, tudomisen kotelezi ra. Hogy ez a legmagasabbak kozott van, az a kepzes nepszeruseget mutatja, szerencses esetben a minoseget is.

 

Szoval jok ezek a fixa ideaid, csak a valosaghoz nincsen kozuk. Maradjunk annyiban, hogy ahol a koltsegteriteses kepzes nem megfelelo szinvonalu, ott az allamilag finanszirozott sem az. Ettol meg nem fogja a jovoben az ibs, gdf, etc kivaltani a kozgazt, bmet, egyebeket, ez is a valosagtol teljesen elrugaszkodott otlet.

 

Egyebkent szemely szerint nem erint a topik, de van egy negygyermekes baratom, ok eddig sem megeri - nem eri meg alapon vallaltak gyereket. Persze ahogy elnezegettem a minden gyerek bejelentesekor egyre erdekesebbe valo vigyort a fejen, asszem orulnenek a plusz penznek. Telne ovszerre. (Mellesleg a felesegevel osszesen van negy diplomajuk, a masodikat mindketten koltsegteriteses kepzesen szereztek. Es meg nincsenek harminc evesek. Nesze neked tanulasi kepesseg hianya...)

Előzmény: Törölt nick (1102)