Törölt nick Creative Commons License 2011.01.15 0 0 1106

>> Nem pedig közpénzek megcsapolásával !!!

 

Az adókedvezmény az nem a közpénzek megcsapolása.

Akkor volna az, ha nominálértéken fizetnék boldog-boldogtalannak a már befolyt pénzekből annyit, mint amit a kedvezmény lehetővé tesz.

 

Itt arról van szó, hogy egy eleve jól teljesítő, tehát sok különböző formában adózó ember számára a társadalom a személyi adózás formájában történő tehervállalás egy részét elengedi, mert a társadalom szempontjából fontos reprodukció érdekében más területen vállalja magát túl. Az út mindenki előtt nyitva áll, tessék, vállaljanak ők is gyereket, ne csak.

 

Nem fogadom el azt a választ, hogy nincs szükség a társadalmi reprodukcióra, mert majd a beköltözők milyen jól helyettesítik a nem megszülető gyerekeket, mert én mégis csak azt szeretném, hogy a mi véreink, magyarok lakják továbbra is ezt a kis földet.

Nem mellékesen a beköltöző és képzetlen, civilizációs leszakadásban levőkre jóval többet kell költenie a társadalomra, mint amit gyermekeink, unokáink, dédunokáink megszületése érdekében adózási könnyítésként megítélnénk magunknak, gyermekeinknek, unokáinknak.... magunknak.

 

>>hanem az, hogy abból valósuljnak meg szolidaritás alapján igénybe vehető állami szolgáltatósok.

 

+ olyan helyzet kialakítása, elősegítése ami biztosítja, hogy megvalósul a társadalmak legfontosabb ténykedése a leghatékonyabb reprodukció.

Mi volna ennél fontosabb?

 

>>

viszont az állami szolgáltatásokat fokozottan használja az megkárosítja polgártársait, mert cserébe soha semmit nem nyújt számukra.

 

De, éppen, hogy nagyon is nyújt.

Nyújt egy olyan megszült és felnevelt ifjat, aki a társadalom hasznos tagjaként adót fizet és nyugdíjast tart el.

Ha ők nem születnek meg, azzal a társadalom nem csak veszít, de fennmaradását is veszélyezteti.

 

 

 

>>és az egészséges társadalmak óhatatlanul és természetes módon a perifáriákra szorítják. 

 

Lózungolsz ezzel, hiszen éppen előttünk van a sikeres Kína, ami nagyon nem a periférián mozog és ami az utódokon keresztül történő öregkori gondoskodás jelképének számít.

 

Tudomásul kell venni,hogy a kellő reprodukció hiányából következő problémák sokkal súlyosabbak bármi másnál.

 

Nem a segélyezett palesztin iszlamista fogja kitermelni a német gyári munkás biztos nyugdíjas éveinek fedezetét, úgy tűnik.

 

>>Aki a gyerekei szülését, nevelését a társadalomért hozott áldozatnak tartja az beteg lelkületű ember. 

 

Aztán miért nincs meg az a minden társadalomban szükséges reprodukció, ami biztosítaná az időskori gondoskodás folyamatosságát? Miért enm szülik meg azokat a gyerekeket?

 

Talán ők is beteg lelkűek lennének, mármint szerinted?

Nem lehet, hogy egzisztenciális jellegű problémák akadályozzák az úgy egyébként természetes folyamatot, amiben adott közösség nem csak a reprodukción keresztül

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Uff (1105)