Törölt nick Creative Commons License 2011.01.15 0 0 1092

Félig-meddig marad igaz.

 

A rangos és drága helyeken nem a gazdagok gyerekeivel együtt tanulnak, hanem éppen ők azok, akik a díszlet mögött megtöltik az egyetemi laborokat, kutatóhelyeket, mert a gazdagok gyerekei nem töltik meg.

Azért nem töltik meg, mert azoknak a jólét következtében kimaradt néhány oldal itt-ott az olvasnivalóból.

 

A verseny körülmények között azért még a tudás különbsége elő szokott jönni.

 

A versenyszféra tudja, hogy nem azt kell kiképezni aki meg tudja fizetni a speciális tudás oktatását, hanem azt aki a legalkalmasabb annak befogadására.

 

 

Megint felhozom a BME-t.

Vegyész képzésben nem indítanak költségtérítéses szakot, pedig biztos volna aki fizetne a be nem kerülő 3-400 gyerek szülei közül.

Egyszerűen azt mondják, hogy az általánosan magas tudásszint fontosabb, mint a bevételre törekvés, persze megtehetik mert a reál szakok közül messze a legmagasabb a ponthatár.

 

Rangos méregdrága magánegyetemekre nyilván sokan be fognak kerülni, de tartok tőle, hogya társadalom politikai-közéleti elitjét továbbra sem ők fogják kizárólagosan, sőt még csak döntő mértékben sem alkotni.

Pláne nálunk nem fogják, hiszen egy 10 milliós közösség könnyedén kiveti maga közül azokat, akik demokratikus környezetben kellő támogatottság és megfelelő alkuk nélkül igénylik ki a hatalmat.

 

Előzmény: Neocortex (1090)