* * BPO-700 * * Creative Commons License 2011.01.10 0 0 13358

Közelítsük meg a dolgot más nézetből.

Felszállsz mondjuk a Blahán, elsők között. Ez így jó és rendben van. Ajtócsengő után ajtók záródnak (ajtó jelez, csuk) és az utas visszanyitja. Újra ajtó jelez, csuk. Indulás.

Wesselényi utca - nincs probléma

Király utca - nincs probléma

Oktogon - ajtó jelez, csuk, utas vissza. Lámpa bukta. ajtó jelez, csuk. Indulás.

Nyugati pu.-hoz már késve érkeztél. Éppen amiatt a két utas miatt aki visszanyitotta az ajtót, pedig te időben indultál el!

Ergo "ráérős" utasként is lekésheted a vonatot. Vonatindulás elött célszerűbb jóval korábban elindulni, mert ugye a vonat nem vár! A vonatok nem BKV sűrűséggel közlekednek.

A késés oka - jelen esetben - az utasra csukás elkerülésére szolgáló visszanyitó ajtók visszanyítása!!!

Az ajtónyitó gomb arra szolgál, hogy a zárt ajtókkal megállóban álló villamos ajtaját ki tudod nyítni míg felszállsz rá, ami után automatikusan bezáródik. Ezzel biztosítva az utastérben lévő hőmérséklet benttartása. (Mínuszos időkben) Sok utas azt már nem látja, hogy az ajtónyitó gomb világít, amikor visszanyitható, hanem azt használja ki, hogy kezével visszanyítja. Jól írta a topictárs, hogy az utasok nem lehetőségként használják, hanem visszaélés!

Eddig az volt a baj, hogy utasra csukják az ajtót, most meg az a baj - amikor visszanyítható visszatartással -, hogy késik az utas...

Előzmény: B767-2 (13357)