sancibácsi Creative Commons License 2011.01.09 0 0 1782

Köszönöm a tanácsodat, hogy hagyjam a dolgot, de akkor már abbahagytam:-))

Valójában bele sem kellett volna kezdeni.

Aki Marcus F.. tömegkályhályának kanadai árát RAJTAM kéri számon, azzal én minek vitázzak?

Csak a mocskot próbáltam mosni magamról, amit rám kentek. Mire még többet, és többet kaptam, de hát tanulok belőle:-))

"s Veled együtt ezt az elvetemült tömegkályha "ímádó" csapatot."

Ezt igazából nem értem. Sem elvetemült nem vagyok (én sosem álítottam magamról, hogy tökéletesen tervezett, tökéletesen kivitelezet...; sem mesternek nem szólítom magam, ha már a példánál vagyunk:-)), sem imádója a tömegkályhának. Tény hogy a kályhák között a legjobb típusnak a tömegkályhát (bár ez is gyűjtőnév igazából) tartom, ezért is építettem magamnak is, és a használat során még jobban megszerettem. A fórumos tevékenységemet nem elvetemült felsőbbrendű ..., hanem inkább missziós tevékenységhez tudnám hasonlítani: a nálunk még néhány éve bekerült tömegkályha megismertetése lenne a cél minél nagyobb, szélesebb kör számára.

Így próbáltam, feltételezve a jóindulatot M. M-e hozzász-it kezelni. Azonban aki a kályha mellé a vízteres kandallót ill. a tüzelőberendezés fogalma mellé a hőszvattyút párosítja valóban nincs mit kezdeni:-((És valószínű nem a TUDÁS, hanem az AKARÁS szintjén vannak az értetlenség gyökerei. Ezért, hogy egy bölcs tanácsot idézzek neked:

"Időnként azt gondolom, hogy hagyni kéne őket,  tobzódjanak csak. Saját magukat mínősíttik, amikor kiragadva mondat foszlányokat vagy szavakat egy-egy beírásból, osszák a tutit."

:-))

Azért kösz!

Egyébként úgy látom itt a fórum (nem túl) rövid történetében mindíg cserépkályhások, kandallósok voltak ilyen ellenségesek, akik nem ismerték, (de szerétték volna) a tömegkályhát, vagy féltették a piacukat, irígyek voltak a tk-ra.

Előzmény: tomegkalyha2010 (1775)