Sztai Creative Commons License 2011.01.07 0 0 13742

1. Azon a mlapon ahol a kiadványok vannak és már elnevezted a tartományt (b1:B40) kiadványoknak de még nem írtál be könyveket, hozz létre egy táblát: jelöld ki a b1:b2 tartományt:

insert tab/tables csoport/table, jelöld be, hogy van fejléc és ok

Automatikusan kapsz egy formázott táblát, a jobb alsó sarkában egy kis háromszög jelzi, hogy addig tart. Ha most b2-be majd b3 ba beírsz valamit a tartományod  nő (a háromszög most már b3-ban van. Ha formátum nem kell, eltávolíthatod ill módosíthatod a Table tools - Design tab/Table Styles csoportban válassz mást.

2. módosítsd a már meglévő nevet pl. kiadványok: Formulas tab/Defined names/Name Manager. A névhez tartozó tartományt módosítsd kijelöléssel ($b$2:$b$3) ok.

Ettől kezdve a kiadványok tartomány dinamikus lesz.

3. A másik munkalapon, ahol rendezvények vannak, jelöld ki azt a tartományt, amelyikre az adatérvényesítést állítod be és a lista forrásaként a tartomány nevét add meg (F3-at nyomva megkapod a létező nevek listáját és onnan is beszúrhatod) List Data Source:=kiadványok

Ettől kezdeve a legördülő lista panelod mindíg azokat a könyveket ajánlja föl amelyek a névhez tartozó dinakus listában szerepelnek. Próbáld ki, írj be a kiadványok munkalapon a b4-be valamit-->enter és ellenőrizd a rendezvények munkalapon a legördülő listádat.

Ha nem működik, ellenőrizd a Name Manager-ben, hogy a Kiadványok tartomány ugyan az e mint a TableX (pl. Table1) Ha nem akkor a névhez tartozó tartományt módosítsd ugyan arra mint a TableX

4. A kiadványok mlapon kitörölheted a próbaként megadott három címet:

jelöld ki a b2:b4 tartományt-->jobb klikk és Delete-->Table rows

Ha mindent jól csináltál: a Name Managerben lesz TableX és Kiadványok és mindkettőnek a tartománya ua: $b$2:$b$2. Ez a lényeg és hogy az adatérvényesítésnél erre a névre hivatkozz.

 

 

Remélem sikerült világosan leírni

Üdv

 

Előzmény: coniglio01 (13741)