Wattocsak Creative Commons License 2011.01.03 0 0 50160

Szerintem minden helyiségben kellene egy új kazán az lenne a tuti. :-)

Azért a sok szerelő megkeresése után talán üdítő változatosság egy tervezőt megkérdezni, hátha van valami jó ötlete:-)  

 

Félre a tréfával.

A házunk kicsi társasház, meglehetősen eltérő igényekkel, és hőleadókkal. Van benne lapradiátor és 45 tagos öv radiátor is. A rendszer ágyúcsövekből áll, régen gravitációs volt. Az épület háromszintes.

Felhasználók is elég változatosak. Lakások 2 db ebből az egyik legutolsó szinten, dolgozó pár 1/2 8-kor elhúznak a gyárba 6 körül vissza (ezek vagyunk mi). Másik lakás a szuterénba. Meghatározhatatlan időbeosztással. Mellettünk a felső szinten kozmetika hektikus nyitva tartással (szeretik a meleget) Alattunk a középső szinten óvoda reggel 6-kor nyit és este 6-kor zár. Ők is szeretik a meleget ezért a fűtési szezon nálunk kb egy hónappal tovább tart mint normálisan.

Mindehhez egy kazán társul. A radiátorokon időprogram szerint működő szelepek. Az óvoda hétvégén csökkentett fűtéssel megy, nálunk a fűtés vissza van véve napközben. Ráadásul az óvoda a két ünnep között (16C levéve a fűtés) zárva vannak, mi meg akkor vagyunk otthon. Nálunk a lakásban baromi nagy ablak van a nappaliban. Ha kisüt a nap az egész lakásban leáll a fűtés, az szuterénba meg dönget, mivel az a túloldalon van.

Amióta sikerült a szabályzást összehoznom (megvetetni) azóta béke van, és kellemes meleg. Nincs túlfűtés, és a fogyasztásunk is csökkent valamelyest. 

Előzmény: planner555 (50154)