Tudorka69 Creative Commons License 2011.01.01 0 0 241

Nem találom az antianyagról szóló írást sajnos,melyben le van írva az antianyag viselkedése a rendes anyaggal szemben.A lényeg az,hogy az anyag-anyag atomjai, taszítják egymást(ezért nem olvadunk bele a székbe ha ráülünk) míg az az anyag-antianyag egymással ennek pont az ellenkezőjét teszi.Erős vonzzásban van egymással.

 

Ez egy bemásolt írás a Wikiből:

A világegyetem egyik rejtélye, hogy miért van kevesebb az antianyagból – ezt barionaszimmetriának hívjuk, mert sérti a barionszám-megmaradást –, nem figyelhetők meg ugyanis nagy anyag-antianyag ütközések miatti hatalmas sugárzások. Ha pedig a világnak két egymástól jól elválasztott fele, egy anyagi és egy antianyagi létezne, akkor nem tudnánk megmagyarázni, hogyan jött ez a helyzet létre, hogyan tudott szétválni az anyag anélkül, hogy közben ne semmisült volna meg.

 

Az utolsó mondathoz fűznék valamit.Én ugye felvetettem régebben azt,hogy amikor létrejött az anyag és antianyag egyforma mennyiségben közvetlen a nagy bumm után,akkor a folyamatos annihiláció elképzelhetetlen nagy lehetett.Ez egy hullám,melyből a fotonok is keletkeztek(?)._Ez a hullám vagy lökéshullám és maga a robbanás vagy tudja a bánat hogy mi,de valami elkülöníthette az antianyagot a rendestől,a maradék pedig felemésztődött az évmilliárdok alatt és fény lett belőle.

És továbbra is tartom magam ahhoz az elképzeléshez,hogy ez  az elkülönített antianyag húzza vonszolja univerzumunkat maga után.De ez az én egyéni kis elméletem,ami nem kell hogy zavarjon benneteket,hisz mindenki másban hisz.

 

Továbbá pedig van érettségim,2009-ben tettem le estin,mivel 41 vagyok és ráadásul egy nő.Ezt csak a találgatások miatt írtam.Továbbá teljesen laikus vagyok,a fizika nem volt a kedvenc tantárgyam,viszont az elméleti részét mindig is szerettem és szeretem a mai napig is.

BUÉK