.ETNA. Creative Commons License 2010.12.31 0 0 1527

Kedves Csibe! A lényeg, hogy ne keseredj el már előre, szépen csináld végig a vizsgálatokat, reméljük ezekből egyértelmű diagnózist tud majd felállítani a dokid. Ha pedig az orvossal kapcsolatban bármikor bármi kétséged van/lesz, ne habozz, ne teketóriázz sokat, keress egy másikat és kész:-) A pszichoszomatikusnál sokkal valószínűbbnek tartom, hogy valóban autoimmun, így mostanság - a biztonság kedvéért -  inkább ne erősítsd az immunrendszered (max. vitaminokat szedj). Az arra érzékenyek ugyan valóban reagálnak, általában fejfájással, szédüléssel, általános rossz közérzettel, vagy éppen fájó ízületekkel, a fronthatásokra, de ha a vérképben a különböző értékek jelentősen megemelkedtek, akkor nem valószínű, hogy a "hol van, hol nincs, jövő-menő" frontok okozzák a fájdalmat:-(

 

A fogyás biztosan jó, de a paleoról a véleményem hasonló, mint Ovics-nak..., inkább figyelj a szénhidrátbevitelre, vagy számold a kalóriákat, esetleg kérj orvosi segítséget. Anyukámat pl. a szívbetegsége kapcsán, a Debreceni Klinika utalta be orvosilag ellenőrzött, kórházi körülmények között folyó, fogyókúrára  (a helyi reumatológia kórházunkba). Korábban nem is hallottunk a helyi orvosoktól erről a lehetőségről, egyszóval érdemes célirányosan érdeklődnöd pl. erről is az orvosodnál.

 

Szívből kívánom, hogy sikeres diagnózis után, jól beállított, megfelelő gyógyszer(ek) szedése mellett múljon el mielőbb az a fránya fájdalom, s bár a legtöbb autoimmun ma még ugyan gyógyíthatatlan, de nagyon ügyesen szinten tudják már tartani és sok esetben sikerül a fájdalom jelentős és hosszú távon is fenntartható mérséklése is!! Egyszóval ne légy szomorú, s ha bármikor úgy érzed, hogy a fájdalom és kilátástalanság érzése esetleg kezdene belevinni egy light-osabb depresszióba, na akkor azonnal "rántsd" ám ki magad onnan!! :-))

 

 

 

 

Előzmény: Csibe32 (1516)