TpK001 Creative Commons License 2010.12.31 0 0 4572

Üdvözletem !

 

A következőkben kérném a segítségeteket. Van egy Mercedes W124 300-24 CE autóm, benzines. Szeretnék bele álló fűtést szereltetni, de egyrészt nagyon sok megválaszolatlan kérdés merült fel, másrészt annyira eltérő árakat találtam, hogy nem igazán tudom, hogy hogyan is kéne neki állnom a dolognak. Az biztos, hogy olyat szeretnék, ami benzinről megy, tehát ha miden igaz "vizes". Ami még biztos, hogy ha már rakatok bele ilyen kütyüt, jó lenne, ha távirányítóról indítható lenne,és ha nem túl nagy extra, időzítő is lehetne benne (mivel ha már manuálisan nekem kell elindítanom az állófűtést a kocsiban, azzal az erővel az autót is beindíthatom, ami ugyan nem annyira gazdaságos, de nem kell százezrekért kütyüt rakatnom a kocsiba).

A másik "gond", hogy szeretnék BioEtanolt rakni a kocsiba. Már ki is néztem egy korrekt rendszert, amiben hőmérséglet figyelő-érzékelő elektronika is van (tehát ha hideg van, másképp állítja az adagolást és a gyújtást a rendszer, ergo elvileg télen is használható lenne) És bárhol kérdeztem, bárhol próbáltam utána olvasni, nem találtam egyértelmü választ, hogy Etanollal megy-e az állófűtés, ill. milyen esetleges átalakítás kell hozzá (mert ha nem megy, igazából az egyik rendszer üti a másikat).

A másik gondom az ár. Láttam már 60.000.-ért és 320.000.-ért is rendszert. Mivel nem értek hozzá, nem tudom megállapítani, hogy melyik is kellene nekem, melyik a jó, ergo nem tudom eldönteni, hogy betudok-e ruházni rá, vagy sem. És itt ugye meg is állt a "projekt".

És amiben segítség kellene: Ismertek-e olyan szerelőt, Budapest és környékén, aki a.) Ért a szereléshez, nem kókler, hobbi, ill. "kétheteskúrzusonképzett" szerelő? b.) Értelmesen és érdemlegesen lehet beszélni vele, hogy "mi hány méter" értsd mit,hogyan,mennyiért?

Válaszotokat előre is köszönöm !

 

Szép napot, Gábor