fater.lajos Creative Commons License 2010.12.24 0 0 1452

Késelésben életemben egyszer vettem részt. Vonaton utaztunk a barátommal, olyan régi termes kocsiba, éjszaka. Ma sem tudom miért, de mellettünk kitört a balhé, és előkerültek kések is. Én a barátommal igyekeztünk összebújni a sarokban és minél távolabb tartani magunktól a verekedőket. Az egész szerintem nem tartott tovább fél percnél. Akkor mindenki oszolj. Eredmény: egy csákó karja vérzett, az én hasamon meg felvágták a dzsekit. Fogalmam sincs mikor, mert én azt hittem mindenkit sikerült magunktól távol tartani.

Szóval, a bökő durva dolog, bárkit kinyírhatsz vele, pillanatok alatt. Nincsenek szabályok, ez nem késpárbaj, mint a filmeken, hanem köcsögség. Én személy szerint a zsebkést nem tartom önvédelmi eszköznek. Ha valakit késsel megszúrnak, a sérülése nem arra inspirálja, hogy felhagyjon a támadással, hanem feltüzeli még jobban, vagy beledöglik. Ez egyszerűen a sérülés fajtájából ered. Megvágtak, felmegy az adrenalinod és támadsz, vagy levágtak. És ottmaradsz.

Disznó a hasonlat, de ott a disznóölés. Ha jól szúr a hentes akkor a malac még egy darabig rugkapál, aztán kimúlik. Ha rosszul, akkor a disznó megvadul, s lehet hogy a fogó emberek hosszan futnak...

A hat centis pengehossz korlátozás is baromság. A sittes bökőknek nincs ekkora pengéje, mégis halálosak. Az, hogy melyik kés veszélyes, csak a gazdától függ.

És tényleg igazad van, fejben dől el minden. Ölök, vagy védekezek.

Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

Előzmény: WaspKnive (1451)