GPont73 Creative Commons License 2010.12.22 0 0 7146

Szia!

Tudom, megígértem a beszámolót, de még kések vele. Időközben folyamatosan csak pakoltak még a hátamra, lassan ki sem látszom a munkából, most végképp nincs időm ezzel foglalkozni.

A másik ok, hogy még nem írtam, hogy én magam sem tudom, mi is a helyzet vele. Abszolút vegyesek a tapasztalataim, és mindez ugye csak rövidtávon. Van most is lekenve több vasdarab, garázsban, szabad levegőn, esőn is, és végülis a kocsit is ezzel csináltam meg a nyáron - tavasszal, nyár elején megnézem, mi újság a szőnyegek alatt.

Az oda-vissza írogatásnak végülis lett eredménye, de ennél többet vártam: megtudtam, amire magamtól is rájöttem: nagyon igényesnek kell lenni a felületkezelés előkészítésénél. Csodák nincsenek, a vastag rozsdát nem járja át, csak elfedi, és ha nem zsírtalanítasz, akkor foltokban levedlik. Bár igazából arra sem jöttem rá, hogy ez baj-e (ezt amúgyis le kellene törölni, vagy mosni vízzel). Az alatta képződött, szürke réteget locsolgattam vízzel, és volt ahol berozsdásodott másnapra, volt, ahol meg napokig nem történt semmi. Volt, ahol rozsdapöttyre kentem, megázott, és ugyanolyan pöttyökben kivirágzott, cserébe mellette öt-tíz centivel nyoma sem volt rozsdának. Nem értem... Szerintem tudni kellene használni, de erre igazán használható, gyakorlati segítség nem érkezett. Ha érdekel nagyobb lélegzetű írás nélkül is, akkor teszek be pár képet.

Előzmény: Morzsaszar (7145)