gábris Creative Commons License 2010.12.22 0 0 1712

Na végre valaki, aki az üres személyeskedésen meg az unalmas videó linkelésen kívül hosszabban is tud írni.

Mit nevezel te Igazságnak?
A tudatunk, a tudományunk folyamatosan fejlődik. Most hiszünk valamiben, amiről aztán évek múlva kiderül, hogy hazugság volt. Miből gondolod, hogy amiben most hiszel az tényleg az Igazság?

"Az emberek hallani akarják az igazságot, mert attól megnyugszanak."
Mindig lesznek olyanok, akik mindenbe belekötnek. Ha a többség meg is nyugszik, megjelenik megint egy csoport, akik újabb világrengető leleplezésre éheznek. 21. században járunk. Már eljutottunk odáig, hogy a Föld nem lapos. Egy szűk réteg mégis vakon hiszi, hogy lapos. Most az ilyenekkel mit lehet csinálni?
Láttad a Brian életét? Kb. erről van szó. Kell az embereknek valami, amibe hinni tudnak és követhetnek, akármilyen ökörség is az.

Az összeesküvés-elméletek nagyon gyakran egy apró "félrevezetésen" alapulnak. Valaki elhint egy porszemet, aztán mint keselyűk a dögre, lecsapnak rá, mindenki hozzátesz valamit és felépül az egyre komplexebb és ellentmondásosabb elmélet.

Itt volt ugye a Dan Brown őrület. A Da Vinci kód valóban szórakoztató könyv, de akkor is egy kitalált történet. Mégha rengeteg valós alapja is van. Ettől független, elég nevetséges volt, amikor százak indultak, hogy a Louvre alatt megkeressék Mária Magdolna sírját.

9/11-nél is hasonlóról van szó.
Nagyon jó példa az általad is belinkelt videó. Olyan mértékben torzítja a valóságot, hogy az már fájdalmas. Csak egy példa, a repülőgép mérete. Ami még stimmel is, de az "alkotónak" lövése sincs a képalkotásról, hogy mi az a fókusztávolság vagy látószög. Vagy hogy az a gép egyáltalán nem is merőlegesen vágódott az épületbe.

"Így egy áldozat marad: a leleplező."
Dylan Avery (a Loose Change rendezője, ha valaki nem tudná) elég sok mindennel gyanúsította az USÁ-t. Mégse fogta be senki a száját. Ha tényleg olyan veszélyes lenne, akkor őt is üldöznék, mint a Wikileaks alapítóját. Érdekes...

Előzmény: Törölt nick (1711)