Elemi Koczka Creative Commons License 2010.12.18 0 0 7960

Ezt csak azért tartom furcsának, mert innentől kezdve egy "mezei" kéményseprő cégnek megfelelő információval, műszaki háttérrel kellene rendelkezni ipari kemencék beállításához is.


Konkrétan miről is van szó:

acélkémény, gáztüzelés, technológiai elvárások.

Ahány cég és technológia, annyi elvárás.

Az előző cégem is hasonlóan több kemencével dolgozott de ott kéményseprőnek a nyomást se láttam.

 

Egyébként ha már a jogszabály idézésénél tartunk:

1. § (1) A kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatás (a továbbiakban: közszolgáltatás) szervezett ellátása kiterjed a lakásban és más helyiségben épülő vagy már használatban lévő tüzelőberendezés égéstermékeinek elvezetésére szolgáló kémény - ideértve a tartalékkéményt is -, valamint tartozékainak műszaki felülvizsgálatára, ellenőrzésére, tisztítására és szakvélemény adására.

 

Mit tekint a jogszabály tüzelőberendezésnek?

27/1996. (X. 30.) BM rendelet a kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatásról

 c) kémény (füstcsatorna): olyan szilikát alapanyagból, fémből, műanyagból vagy ezek együtteséből kialakított - jellemzően függőleges tengelyirányú - építménynek, épület- vagy épületgépész szerkezetnek minősülő, zártszelvényű, gravitációs vagy mesterséges áramlás elvén működő rendszer, amely alkalmas a tüzelőanyag elégetésével működő tüzelőberendezés (hőtermelő berendezés) füstgáza (égésterméke) elvezetésére;

Vagyis hőtermelésre használjuk. Ezek pedig nem technológiai kemencék.

Lehet hogy elrzgaszkodott a példa, de egy nagyolvasztó is kéményseprői tevékenység alá tartozik? Elvégre van kéménye és gázzal tüzelnek benne.

Kéményseprő legyen a talpán aki ott kikormol:)

Előzmény: cseik (7959)