daVeFR Creative Commons License 2010.12.12 0 0 13513

Szerintem nem ez a megoldás. Őszintén szólva nekem rettenetesen hangzik ez a kézi vezérlés lambda helyett. Egyrészt az egy bizonyos tartományon belül rugalmasan tud utána menni a megváltozott üzemi viszonyoknak (hőmérséklet, stb.), másrészt ha nincs röntgen szemem, nem tudom, mikor jár szegény keverékkel a motor, amivel lassan de biztosan szétverheti a dugattyú gyűrűk hornyait, a szelepeket meg ilyenek. Harmadrészt egy elszegényített motor jobban "erőlködik", szóval szerintem egy ponton túl nem hogy kevesebbet fogyaszt, hanem akár éppen ellenkezőleg. Ez itt jól látható: http://www.ford-klub.hu/forum/viewtopic.php?f=36&t=1156&view=previous

 

A szondával elsőkézből van tapasztalatom. Sajnos az általános célú, olcsó lambda szondát nem szereti az MPI Felicia. Mondták előre, nem hittem, de igazuk lett. A sajátja kell. Nem vészes az ára (pl. a Sziklainál)

 

Ja, és a Felicia-n szinte alig érződik, ha lehúzott l. szondával megy az ember. Nálam alacsony fordulati nyomatékot hozott a jó szonda, meg fogyasztás csökkenést. De nem valami radikális változásra kell itt gondolni.

Előzmény: printer71 (13505)