Mijo Creative Commons License 2010.12.11 0 0 91

 

Mivel oly nagy számban, és esetenként olyan durva módon, mondhatom úgy is, hogy módszerekkel támadták az elmúlt évek során a kezdeményezésemet, hogy úgy érzem eljött annak is az ideje, hogy a hazai vezérüket, Hepp Mihályt bíróság elé állíttassam.

 

Mivel ezek a horváton kívüli más délszláv nemzetiségek hosszú évek óta tartó asszimilációjára mindig is képesek voltak hatalmas anyagi áldozatokat hozni, okom van feltételezni, hogy méregdrága jogi képviselő(k)re is meglészen a keretük.

 

Ellenpólusként jómagam ugyan nincstelen vagyok, ami persze nem gátol meg abban, hogy a peres eljárást beindítsam.

Viszont ahhoz, hogy esélyem is legyen az ellenlábasaimat képviselő személy megleckéztetésére, a nagy nyilvánosság elé tárva szándékomat bízom abban, hogy fel fog bukkanni olyan nemzetközi és alkotmányos jogban jártas nagy tudású szaktekintély, aki anyagi juttatások nélkül is felvállalná egy ilyen, a maga nemében példátlan súlyú ügy képviseletét.

 

Ez számomra presztízskérdés, lévén szent meggyőződésem, hogy nem szabad következmények nélkül hagyni mindazt, amit egy idegen állam művel Magyarország területén. Horvátország esetében egy Unión kívül állam egy olyan EU-állam területén, mely lakójaként a bunyevác nép mindig is derék magyar hazafiként viselkedett.

A bunyevácok nem hajlottak sem usztasa, sem csetnik oldalra, ezek nélkül is jól tudták azt a helyüket, mely számukra az utóbbi évtizedeket kivéve megteremtette a velük szembeni őszinte elismerést.

 

Tehát itt kezdem nyilvánosság elé tárni ebbéli eltökélt szándékomat, az Index internetes hírportál SOS Fórumcsoportjában, ahonnan tovább szándékozom vinni minden egyéb olyan helyre, ahol reményeim szerint esély teremtődhet fellelni egy drabálisan elnyomott nép önzetlen jogi segítőjét, esetleg segítőit.

 

Megelőlegezett köszönettel: Muity Mijo