Törölt nick Creative Commons License 2010.12.09 0 0 8944

Bingó!

Szamárpicsája főtörzsnek hívtuk a beszólásai után. Vezetékes szaksz pk.-ja volt, ha jól emlékszem. Egyébként egy nagyon jóindulatú szakember volt. Mondom szakember, mert az akkori tudásom alapján úgy ítéltem meg, hogy ért az elektrotechnikához. Főleg az érintésvédelmet igen komolyan vette. Aztán történt egy kis malőr, éppen a bevonulásom után. Miután a vezetékes szakaszba osztottak be. Az egyik tanórán adtak neki egy papírcetlit, amire olyasmi lehetett írva, hogy nem megfelelő szakaszba osztottak be, mivel MHSZ-es alapkiképzésem volt, mint rádiótávírász, azonnal küldjön át a Fügedi alhdgy. et.-hoz. Ekkor nagyon kifakadt magából, apjuk fa...-t a főnököknek, alig van katonám, még ezt a villanyszerelőt is elveszik tőlem, a szamár picsáját!

Az általam mélyen tisztelt Sebők tábonok úrral kapcsolatos megjegyzésekhez pedig csak annyit tennék hozzá, hogy elő kellene venni a korabeli ogy. jegyzőkönyveket és elolvasni, hogy ez a "vidéki" katonatiszt miként is nyilatkozott a hazánkban tartózkodó szovjet haderőről és annak kivonásáról. Még, ha ez '89-ben is hangzott el, ehhez az ő beosztásában akkor is nagy bátorság kellett. A tájékozottsáról ugyan személyesen nem győződtem meg, de egy közép-európai rakétadandár első számú igen-igen felelős vezetője nem hiszem, hogy tájékozatlan lett volna az országos és nemzetközi politikában. Bocsánat a kifejezésért, de aki a tábornak urat le akarja húzni, azt én csak leparasztozni tudom. (Nem megbántva ezzel a födműveseket.)

Ugyan én jómagam nem igazán rajongtam - enyhén szólva - a hadseregért és a sorkötelezettségért, de ítélni és ítélkezni csak annak van joga, aki benne élt. Még nekem sincs, mert ény csak másfél évet éltem benne, de így ötvenesen azért, ha nem is másképp, de összefüggéseiben látom a világot.

Amúgy, ne haragudjatok, ha időnként cinikus megjegyzéseket teszek, sajnos ilyen vagyok. Minden eddigi elmarasztalást ezért kaptam az életben. Nem tudom tartani a pofámat. Ezért is zárnak ki elég sűrűn az indexről, jelesül a polidilin való beszólásaim miatt. Már lassan nem tudok milyen nick-nevet kitalálni.

Na, jól kifecsegtem magam.

Jó nosztalgiázást!

Előzmény: Svejk52 (8942)