kovacsgyula44 Creative Commons License 2010.12.08 0 0 8943

Atomfejek.

Sebők János országgyűlési képviselővel kapcsolatban - amikor a HM-ben hírét vették parlamenti javaslatainak - Dr, Szabó Egon nem köztörvényes, hanem politikai, azt nyilatkozta, mit tudhat, mit láthat a világból Sebők János ott lent egy vidéki kút mélyén?

Más.

 Hadnagy koromban, bemérő lévén, hivatali kötelességem volt megkutatni minden erdőt. A Nagyvázsony-Zsófia major között bekanyarodtam jobbra egy beton úton (talán egy-másfél kikóméterrel északabbra, mint ahol Árpapa bement a főkapuhoz) nem sokat kellett mennem, egy nagy kapuba ütköztem, meg rögtön egy orosz tiszthelyettesbe is, aki a spec csapatoknál használatos géppisztollyal volt felszerelve, és rejtett figyelő volt, nem a szokásos felállított őr. Láttam, hogy a kapun túl az országhatárnál használatos gereblyézett nyomsáv van.Viszonylag jó magyarsággal utasított, hogy azonnal tünjek el. Rögtön tudtam, hogy itt a dandárnál fontosabb objektumba botlottam bele. 

Amikor ez a fórum beindult, egy volt HM-béli kollégánk levéltári anyagokat beszkennelve bemutatta nem csak Tótvázsonyt, hanem más hasonló funkciójú objektumokat is, hiszen a légierő részére is tároltak hazánkban robbanófejeket. Mikor hozták, mikor vitték, szerintem lényegtelen.

 Veszprémben a rendszerváltás után találkoztam Grátzki László őrnaggyal, aki hadnagy korában Tapolcán volt tankos, az egyetlen akit mi rakétások befogadtunk, közeli barát. Elmondta, hogy most ő a Tótvázsonyi bázis parancsnoka, szakasz erővel őrzik, de fel akarják számolni őket is. Megerősítette, a belső berendezések egyértelműsítik, hogy ez robbanófej tároló volt. Őt is felháborította, hogy a HM szinte korlátlan forgatási lehetőséget adott TV stáboknak. Az, hogy végül a működőképességet biztosító berendezéseket hagyták ellopni, elképesztő felelőtlenség.

 gyula

Előzmény: arpapa (8931)