arpapa Creative Commons License 2010.12.06 0 0 8931

Uazmentős!

 

Köszönet, hogy felhívtad a figyelmet erre a cikkre Sebők tábornokkal.

A végén majd belinkelem

 

 

( mikor írsz egy hozzászólást, és valamit be akarsz linkelni, akkor célszerű megkeresni az adott cikket, videót, vagy bármit egy másik böngésző ablak megnyitásával, mutatom:

 

 

Abban a másik böngésző ablakban ki kell jelölni a belinkelni kívánt címet, majd másolni jobb gomb funkcióval:

 

 

 

 

Majd a szövegünkben adunk valami nevet, mondjuk: Sebők tábornokkal interjú, ezt a szöveget szintén elkékítjük: A Sebők tábornokkal interjút

, és ezt követően rákattintunk arra "bilincsre" amit az első képen jelöltem:

 

 

 

Ha mindent jól csináltunk a Beszúr után a Sebők tábornok belilul, és ezzel kész.  Nem kell ajnározni ezért. Az ilyen dolgokra Megtért barátom egykori négyes, majd egyes kezelő tanított meg, aki sorkatonaként szolgált nálunk.)

 

 

 

Szóval ott a link a Napló cikkével.

 

 

A cikkel kapcsolatban néhány  dolgot jegyeznék meg.

 

1. Magyar katona soha nem találkozott atomfegyverrel, csak tudta, ( én is ) hogy mit kell vele tenni, ha a kezébe adják.  Hálistennek nem került rá sor.

 

2. Sebők tábornok sem tudja, hogy mikor kerültek ki a robbanófejek az országból, csak feltételez:

- "1990. március 20-án, egy héttel a csapatkivonási szerződés aláírása után vette át a szovjetektől. Teljesen ésszerűtlen, hogy egy ilyen feladatot ellátó egységtől majdnem fél évvel a felszámolása előtt elveszik a feladatát. Ha valóban elvitték volna a robbanófejeket novemberben, akkor mit csináltak itt márciusig a katonák, és mit csináltak a dombóvári laktanyában a másikak. Szerintem a robbanófejek együtt utaztak el az egységgel"

 

 

3. Azt írja a tábornok, hogy nem logikus, hogy egy ilyen alakulattól elveszik a feladatát, nos, a tábornok úr az akkori Honvédelmi Bizottság tagja volt, része volt a "haderőreformokban", minket akkor szerveztek át, mikor már nem voltak itt robbanófejek, tehát teljesen feleslegesen.

1990 májusában személyesen vettem részt a Vegyes rakétadandár rendszerbe állító gyakorlatán a Keszthelyi álláskörletben, indítószakasz parancsnokként, ( Ekkor találkoztam utoljára Deák vezérörnaggyal akkori rakéta és tüzérfőnökkel, aki aztán vezérezredesként 1995 - ben felrobbantotta azokat a rakétákat amelyek már 1990 -en szart se értek fejek nélkül. )

 

A rakéták kivonását 1990 - novemberében jelentették be ( akkor minek kellett félévvel előtte átszervezni??? ), 1991 februárban került leadásra az oxidáló és hajtóanyag Felcsútra, tehát nem a kivonással egyidőben, és 1991 március 15 -én a nemzeti ünnepen titokban leponyvázva vittük Nyírtelekre leadásra az állványokat és egyéb kocsikat.

Ez történelmi tény:

 

 

 

 

4. Az is történemi tény, hogy az MN1480 rakétadandár példátlan eredményeit Váradi Miklós vezérörnagy alapozta meg.

 

5. Sebők tábornok is példás eredményeket ért el, büszkék vagyunk rá.

 

Iderakom a cikk fényképét, leányom eljutatta nekem az újságot:

 

(Jó hangzatos címe van, egyébként Kis - Moszkvának én úgy tudom Hajmáskért hívták.)

 

 

 

 

 

 

( Ezzel kapcsolatban azért érdekelne Gyulla bátyám véleménye. ( utálja a megszólítást, de én meg nem )

 

 

( Ha nevemre kattintatok engedelmetekkel egy személyes eseményre emlékeztem, ami meghatározta az életem. )

 

 

Árpapi

 

Előzmény: Uazmentős (8925)