jatekkatona Creative Commons License 2010.12.04 0 0 8926

Sziasztok!

Látom élénkül a topic. Van néhány élményem amit szeretnék megosztani veletek.

Most az örség van terítéken ezzel kapcsolatban írnám le az élményeim.

Mivel sakkoztam csak 7 őrséget adtam 2 év alatt.  3 alkalommal 1-es vagy támlás voltam. 3-szor felvezető voltam és egyszer voltam 3 órás váltású örségben.

A felvezetés az érdekes. Csak 2-es felvezető voltam háromszor. 3 órás váltás délután 15 órai kezdettel. Váltások végrehajtva és este 9 után kb. fél 10 körül szólnak, hogy menjek aludni. Egyszer ébresztenek, hogy váltás! Nézen az órát, fél 3. Éjfélkor nem volt váltás! 6 órát nyomtak a fiúk. Legközelebb reggel 9-kor váltottunk. Viszont tudták mindig, hogy az adott időpont alatt milyen néven kell bejelentkezni. Elore nem avattak be, nehogy megijedjek. Viszont én úgy gondoltam a többiek sokkal jobban tudják,hogy lehet sumákolni,ezért az egy-két alkalomért nem akartam megváltoztatni a rendet.
Úgye azt már írták többször,hogy a rövid csengetéseknél hozták a kaját vagy valamelyik katoatársunk akar valamit. Ha egy hosszú csengohangot hallottunk akkor ellenorzést kaptunk. Ilyenkor mindenki fel lett ébresztve,akinek éppen ébren kellett lenni.Ezek a 3 or a 2 órás váltásból és a 2 felvezeto és az orparancsnok. Miután én éjjel pihentem napközben én voltam soron, míg a többiek mind aludtak.
Egyszer csak hosszan szól a csengo. Ellenség! Anélkül, hogy bárkinek szóltam volna kirohantam.At ÜTI jött meg. Ekkor már tudtam, ha ezt az embert beengedem megbuktunk és még a század pk. is engem fog szidni, a katonatársaimról nem is beszélve. Na de kituno kiképzést kaptunk és fel voltam készülve a szabályzatból. Szóval vigyázz menet. Beadom a jelentést. Az ÜTI indulna befele. Elébe lépek és határozottan közlöm, hogy nem jöhet be.Valahogy így:
"Fohadnagy elvtárs jelentem nem jöhet be. Én a 2 felvezeto vagyok és nem adhatok parancsot a támlásnak, hogy Önt beengedje."
Igencsak elcsodálkozott, mert gondolom ilyen csúfság még nem fordult elo vele.
Visszarohantam ébresztek mindenkit, hogy itt az ÜTI. Megy ki az or pk.,verné a vigyázzt, de nincs hol, mert az ÜTI már félig eljutott az ajtófele. Bejött és elkezdett eszelni, hogy aludtunk. Persze mindenki tagadta.Többször oda-vissza olvasta a neveket és ellenorizte, hogy ki az 1-es és ki a 2-es felvezeto.De hát ezzel semmi gond nem volt, így nem is tudott összezavarni minket. Szóval nem buktunk le. Hála a mindenre kiterjedo felkészítésnek.
A kapuügyeletnél is alakítottam egy akalommal.Errol legközelebb.