Törölt nick Creative Commons License 2010.11.29 0 0 13505

Ezt a függvényt nem egészen értem. Leírásodból azt véltem kivenni, hogy a cella feltételes formázásában, a "képlet értéke" módban kell használni.

Ez logikusan azt jelentené, hogy ha pl. a C3 cella formázásánál használom, akkor a függvénynek a C3 cellára vonatkozóan kellene meghatároznia IGAZ vagy HAMIS értéket, és a feltételes formázás ettől függően pirosít vagy nem pirosít.


 - Így van.

 

És egy észrevétel: a 'sor' változót szerintem Byte helyett Long típusra kellene beállítani, mert Byte-ként legfeljebb 255 lehet az értéke, egy excel munkafüzet pedig legalább 65536 sort tartalmaz.

 - Ez szándékos volt, mert tudtam, hogy nem leszz 255-nél több.

 

 

 

  De mivel a függvény Volatile, újra kiszámolja C3-ra, amivel újra felülírja C4-et, és ez így szerintem végtelen ciklus. Nekem lefagyott az Excelem, amikor kipróbáltam.

 - Ha az utolsó If... End If nélkül próbálod, akkor működik, ez esetben csak azokat a "P"-ket színezi, amelyek után 6-nál több <> "P" van.

Ezzel az If-el az volt a célom, hogy True értéket kapjanak azok a cellák is, amelyeknél a "P" után 6-nál több <> "P" van.

Hogy végtelen az lehet... Nem tudtam hogy fog viselkedni a volatile, ha az utolsó If .... End If -ben lévő sorokkal "utólag" "belepiszkálok"

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (13498)