inotech Creative Commons License 2010.11.23 0 0 1448

"alultervezett monolit födém tipikus hibája illetve a lemezt nem méretezték (merevítették) széleken felhajlás ellen. vagyis amikor a födém lehajlik a terhek alatt, akkor a külső fal belső élére támaszkodva teszi ezt és így a külső fal külső élén felemelkedik. ez megemeli a külső falat miközben a belsők leereszkednek."

 

Elhívtam a múltkor az egyik mérnökbarátomat. Dettó ugyanezt mondta! :( Ezután az örkormányzatnál kikértem az építési doksikat. Megkerestem az épület statikusát. Kijött, és nagyjából szintén ezt mondta. Annyit mondott még, hogy satatikailag semmi baj nincs, és hogy ez csak esztétikai hiba. Ide tegyek gipszkartont, oda a sarokba meg hungarocell profilt, stb... Majdnem megütöttem. Mondtam neki, hogy nem lakberendezőt hívtam!!!! :(

 

1-2 éven belül lassan eladnám a lakást, de így nem lesz egyszerű!

Egyébként a folyamatos mozgás miatt gondoltam, hogy valami olyan anyagot kell keresnem, ami nagyon rugalmas!

A hálózás mit jelent? Rabicháló? Üvegfátyol? Üvegfátyol+üvegszálas tapéta? És mivel ragasszam fel őket? Flexibilis csemperagasztóval? Vagy az üvegfátyol saját spéci ragasztójával? A biztonság kedvéért tegyek alá mág csíkba is üvegszövetet?

A régi üvegcsíkkal mi legyen? Le kell szednem? Úgy láttam, hogy nem elrepedt z üvegszövetszalag, hanem a pedeéseknél kimozogta magát a glett. Ja és kb 1-1,5 es a legnagyobb repedés!

Előzmény: cseik (1445)