sancibácsi Creative Commons License 2010.11.23 0 0 1656

Mondjuk a pocskondiázásból nekem is elegem van. Elhatároztam nem is szólok hozzá, de szeretem a tömegkályhát, és az igazságot.

"Ha valaki olvassa a fórumot az láthatja, hogy nagyon hasonlít dpek kályhályára, őneki pedig működik, videó is van róla."

Ez itt dpek 894-es hozzászólása (utólagos engedelmével :-)

"Én az első kályhámmal ugyan így jártam. Semmi köze ahoz hogy mennyire van kiszáradva. 1 hónapos szárító fűtés után az első nagyobb adag fánál szétnyílik.
Nekem ilyen volt.


A felső ajtó nyomta szét, mert nem hagytam neki helyet a táguláshoz.
De nem csak oldalt, hanem a tetején is kell, mert a mag emelte az ajtót, ami emelte a boltívet is.
Többek közt ezért is bontottam le, és építettem újra.
2x jól meg kell rakni, és amikor legjobban szétnyílik, ki kell kaparni í fugát és újra fugázni.
Utána már nem volt repedés."

Szóval nála is volt egy kis probléma, pedig ha jól emlékszem építés előtt volt "kályhatűz"-nézőben. De nincs is ezzel probléma, mindenkinek jobban sikerül a 10-dik az elsőnél, bármiről legyen is szó. Róla viszont nem hinném, ha építés közben szólnak neki, hogy ez így nem jó, hanem emígy kell, akkor elhajtotta volna, és megmondónak nevezte volna a nála tapasztaltabbat.

Az egyébként igaz, hogy a tk. pofátlanúl egyszerű szerkezet. De nem ebben az értelemben hangzott el, hanem a működési 'elv'-re. Mint mindennél itt is vannak szabályok, csomópontok, anyagok, keresztmetszetek.... amitől nem jó eltérni; mint a burkolásnál maradva a padlófűtésre flex ragi kell, a 40 nm-t diletálni kell, a diletáció fölé nem tesszük a lapot, hanem fuga kerül, amit szilózunk, és a többi...

Előzmény: stukov1 (1653)