k75 Creative Commons License 2010.11.22 0 0 1651

Tisztelt Fórumozók!

Eddig csak látogatóként olvastam a fórumot, de most élve a lehetőséggel szeretnék hozzászólni a támához.

Gratulálok V11-nek mindahhoz amit elért, tiszteletre méltó dolog,  jó volt látni a kezdetektől fogva.

Régebben aktívan részt vettem az ehhez hasonló fórumokon, de az a tapasztalatom amit most sajnos sancibácsi és ab69 is kénytelen megtapasztalni, hogy kezd gyomorforgató légkör kialakulni. Pedig talán ők az utolsó mesterek akik még nem lettek innen elűzve, bár a tisztelt nagyérdemű bizony teljes mellbedobással ezen dolgozik.

Szomorú, hogy micsoda magabiztossággal szajkózzátok azt a sok baromságot amit itt olvasok a jótanácsok és lavaslatok ellenére amit a fennt említett mesterektől kaptok.

Miről is van szó?

Ide minden információt amit más évek alatt gyűjtött össze iskolákban, tanfolyamokon, öreg mesterek mellett inaskodva, esténként meg a külföldi honlapokat fordítgatva.

Most egy kályhás OKJ-s tanfolyam 400.000 Ft. És mondanom sem kell, hogy ott mennyi szakmai gyakorlat gyűjthető. Jah, hogy nem vagyunk hülyék ezt elvégezni, inkább letöltöm a netről azoknak a marháknak a rajzait akik beleölték az idejüket, pénzüket, energiájukat és rosszabb esetben a saját bőrükön tapasztalták meg a lehetséges hibákat.....Aztán majd a szomszéddal egy kis bontott samottból összetákoljuk a kályhát, a sógor majd meghegeszti az ajtót (na ezen különösen nagyot röhögtem, 1000 C a lemez ajtónak!!, de estig sorolhatnám...) szóval, igazad van sancibácsi, ez gusztustalan.

Én már kiábrándultabb ember vagyok, ha valaki megkeres, hogy hozzam helyre az elb...ott barkácsolását, hát én elég meleg éghajlatra küldöm, ahol talán kályha sem kell!

Ennek ellenére aki tényleg önzetlenül segíteni akar, mert látja, hogy itt még baj is lehet, na az helyre van téve egy pillanat alatt. Szomorú dolog, ha a butaság tettrekészséggel párosul. Olvassátok vissza az első 6-7 oldalt a fórumon. Amíg ab69 nem köszönt ide be, azt sem tudtátok hogy mi az a dán kályha. Most pedig mindenki Alex (minimun, de lehet hogy csórikám a kanyarban sincs hozzátok képest szakmailag). Mikor olvastatok V11-től fellengzős, okoskodó hozzászólást? Talán egy kis "alázattal" (hülye szó) kellene lenni a szakma iránt, de gondolom ti még a műtőasztalon fekve is osztjátok az észt a bemosakodott sebésznek, mert már láttatok 2 részt a Dr. Hause-ból. Hát ilyen érzésem van az utóbbi időben mikor itt olvasgatok. Faelgázosítós kazánt miért nem áll neki otthon mindenki hegeszteni az udvaron, pedig a Tesco-ban van hegesztőgép 9.999-ért??? Furcsa.

Mi lenne, ha én beállítanék az önzetlen csempeboltos Hölgyhöz, hogy az itt kiállított  csempét szeretném, de adja már meg nekem a gyártó elérhetőségét, nehogy már neki fizessek dupla pénzt a forgalmazásért?  És felháborodnék, ha nem adna kielégítő infókat, sőt talán javasoljon valakit aki ingyen felrakja a fürdőbe.

Ennek ellenére néhány megépült kályha talán hosszabb-rövidebb ideig működni is fog, igaz nem olyan hatásfokkal, vagy ne adj' isten életveszélyesen, de hajrá!!!

Egy cserépkályhás kolléga mondta, hogy ha Baumax-os  kandalló kell a kuncsaftnak, hát akkor annak örül majd amikor lobog benne a tűz, mert fogalma sincs mit tud egy komoly cserépkályha.

Kívánok sok sikert a kályhaépítő mestereknek, és kellő türelmet a megrendelőkhöz.

K.