ab69 Creative Commons License 2010.11.21 0 0 1645

Megiscsak kikivankozik belolem Sancibacsi esete kapcsan egy-ket gondolat.

 

Eloszor is nem artott volna atgondolni az alaphelyzetet. Sancibacsi ugy erezte ,hogy azzal a tudassal amivel rendelkezik, segithet. A jelek szerint nem egy-ket hozzaszolasbol szerezte a tudasat es ugy dontott, hogy ezt a tudast,szinten nem lehet egy-ket hozzaszolasban atadni. Ezt azert erdemes lett volna elfogadni, vagy beletorodni, mert van benne igazsag. Masreszt minden joga megvan hozza, ugyanis o rendelkezik azzal tudassal amit megszerzett es avval is o van tisztban milyen uton modon tudja ezt tovabbdni. Hacsak el nem ment tole a kedve idokozben.

Nyilvan koszonettel vissza lehet utasitani es nincs belole problema.

 

Ami nalam kiverte a biztositekot es ugy tunik nala is,
az a fellepo vadaskodas.  Nem elso es egyedi eset, mondhatni kiserojelenseg.

 

Sancibacsi kicsit utolso mohikankent allta a sarat, masok mar reg elhallgattak.

Az erintett olvtarsak helyeben en azert egy kicsit elgondolkodnek, ki veszit azzal ha Sancibacsi ugy dont, ami talan nem meglepo, hogy ezek utan a nagyerdemu majd megoldja a problemait ahogy akarja. Esetleg nincs-e osszefugges a vadaskodasok es akozott, hogy hanyan szoltak hozza az utobbi idoben olyanok akiknek van valami lovesuk a tortenethez.

 

Az hogy nem akar mindent a nyilvanossag ele tarni es ezaltal meg alap elmeleti tudassal sem rendelkezoket partizan akciokra buzditani, tekintettel az itt megjeleno informaciok eddigi utoeletere, kovetkezmenyeire es az esetleg azok alapjan elkeszult kalyhak minosegere, valljuk be nem alaptalan.

 

Persze lehet reklamalni, meg masokon szamonkerni az onzetlen segitseget.

 

Masreszt ugy tunik szamomra, nem igazan van itt szukseg segitsegre.

 

Az egyiknek alapbol nem tetszik, mert mondjuk krematoriumra hasonlit szerinte, valoszinuleg nem akar ilyet , majd megtalalja a szamara megfelelot, ha akar, majd ker segitseget az abban illetekestol. Semmi gond.

 

A masik azert nem akar mert sokkal tutibbat talat es majd megepiti valaki masnak az utmutatasai szerint.Nagyszeru.

 

A harmadik meg majd felhivja a Finnorszagban elo nagynenikejet hogy szedjen osze tervrajzot meg mindenfelet es o majd kozzeteszi a tutit. Akkor majd o is megoldja.

 

Megint masik, sot masok tervrajzot kernek, ott az orosz oldal, van egy rakassal, le lehet tolteni, ahogy mar emlitve volt, ez a problema is megoldodott, igaz hogy tobbszor el lett mondva az is, hogy hatter tudas nelkul ezt nyugodtan hajra lehet kenni. Mindenesetre ezzel sem kell mar foglalkozni.

 

Aztan olyan is van aki nincs elajulva a dan kalyhatol, mert nem tudja kielni a kreativitasat rajta,

ergo a dan kalyharol folosleges neki meselni.Nala se kell erolkodni.

 

Van akinek azert nem kell mert azt olvasta hogy problemak vannak a dan kalyhaval. Minden kalyhaval problemak lesznek, ha rossz helyre kerul, rosszul hasznaljak, rosszul epitik meg, mondjuk lapjara allitott tegla helyett elere alitottbol a dant, amit a kutya sem javasolt legfokepp meg a kitalaloja,sot meg olyan kalyhaval sem talalkoztam amit szet ne lehetne futeni. Na mindegy akkor o sem ker a segitsegbol.

 

A kovetkezonek ugy gondolja amugy is minden fent van a neten,legalabbis ami neki kell az epiteshez, minden bizonnyal, rajta, o is letudva.

 

Utana megjelenik aki mar el is keszitette mondjuk a neten osszszedett informaciok alapjan a kalyhajat, mondjunk kritikat. Nem egy ilyen eset volt. Ezt mondjuk vegkepp nem ertem, nem akar nyugodtan aludni? Ha volt olyan bator , hogy belevagjon, a sajat feje utan, valoszinu meg volt gyozodve arrol, hogy jo amit csinalt, minek akar kritikat? Esetleg erdemesebb lett volna epites elott tanacsot kerni a bizonytalan dolgokrol, de mindegy, a lenyeg hogy mar all a kalyha.

Ha megiscsak megkapja a kritikat, ez ritkan szokott lezajlani sertodes nelkul, a kritizalo pedig sok esetben a hatterbol, ismetelten mondhatni kiserojelensegkent megkapta, hogy egyeseknek csak az a kalyha a jo amit sajat maguk epitenek termeszetesen nyereszkedes celjabol. A hozzaerto pedig ebbol tanul.

 

Vegul pedig ott vannak akik nem mondjak hogy tomegkalyhat akarnak, a legkevesbe azt, hogy milyet, kerdesuk sem nagyon van, ok meg ugye csak nem fognak panaszkodni, hogy nem kaptak segitseget.

 

Mindezek ellenere ugy tapasztaltam, ha valaki eljutott konkret kerdesekig, nem csak odaig, hogy tomegkalyhat akar es adjunk meg neki minden informaciot tervrajzot stb. az meg szokta kapni a valaszt.

Hasonloan a vizuveg esetehez, lehet nyilvan vitatkozni is, aki tudja, hogy nem kell ide, az valoszinuleg tul sokat gyozkodni nem fog, elmondja a tapasztalatat, aki meg akarja elfogadja.

 

Toredelmesen bevallom, jot mosolyogtam amikor szoba kerult az a feher ize a kalyha hatuljan, ami ugye nem tudjuk igazan minek, de a kepeken is ugy volt, alapon kerult oda. Mondjuk sokat nem oszt szoroz, de meg lehetett volna kerdezni, celszeru lett volna epites elott. Ugy tunik a kepekrol, hogy tobb ilyen pont is van es tobb kalyha is epult hasonlo megfontolasok alapjan, bar lehet hogy tevedek, mindegy.

 

Talan nem artana gyurni meg egy kicsit az alapokra,nyilvan akit erint, hogyan is mukodik egy ilyen kalyha, mar attol megvilagosodna nehany dolog, vagy hasznos kerdesek merulnenek fel.Raadasul az alapok meg itt is bosegesen megtalalhatoak.Barkinek megvan a lehetosege, vagy el vele, vagy nem.

 

Az hogy van olyan is egy csapatban aki nagyszeru cserepkalyhakat vagy akar kandallokat epit, ebben az esetben sot a ugy tunik a legtobb esetben nem sokat segit. Mas mufaj, mas megoldasok, mas megkozelites.

 

Es legvegul, hogy az "ERTOT" terhelne az ha eszrevesz valami hibat, eloszor is majd meglatjuk hanyan kivanjak magukra venni ennek a felelosseget, kulonosen azutan, hogy tobbszor, tobbek altal el lett mondva, nem tanacsos hozzaertonel eltoltott minimalis gyakorlat nelkul, hianyos elmeleti tudassal barkacsolni, a sajat baromsagaert feleljen mindenki sajat maga, ne tessek masra haritani, kulonosen utolag.

 

Na jo, bocs nem szoltam, mindjart en is megkapom, hogy titkolozok, hogy nyereszkedhessek,vagy valami hasonlo, de meg mielott el lennek kuldve valahova, megyek magamtol.

 

En levontam a magam tanulsagait.

Sok sikert mindenkinek