tomegkalyha2010 Creative Commons License 2010.11.20 0 0 1632

Üdv Mindenkinek!

 

A teljes bejegyzés tömeg átolvasása után nekem is Vackor11 indító gondolatai jutnak eszembe. Azért abban ott van az ismertetés,az egymás segítése.

Érhető, hogy a tudás melett megjelenik a felelőség is. De! Az is terhelhet, ha észrevesz egy ÉRTŐ valami hibát és nem nevesítti.

Nem vagyok abban biztos, hogy minden bejegyzést elolvasnak a kutakodók s akár a helytelen építést lemásolják. De mindkettő véglet előfordulhat!

Tudom, nagy bátorság tk-t építeni megfelelő tudás nélkül, de én úgy látom, hogy ez a fórum is generálja az öntevékeny építést. Mondhatnám úgy is, hogy sikertörténet ez a megismertetésben (ez a topic alapító célja is), de beárnyékolja az időnként felcsapó szakmaféltés.

Valóban nem csak dicsérni kell! Le kell írni az esetleges hibákat, hogy az ne ismétlődjön meg, hogy valóban sikertörténet legyen, hogy mindenkinek örömöt jelentsen a jól müködő kályha!

Néhány ember kivételével, itt leginkább laikus építők vagy építeni szándékozók beírásai találhatóak. Még akkor is laikus, ha részt vett egy párnapos workshopon. Nem attól lesz valaki "tuti", hogy Alex Chernov vagy Lars Helbro melett állt csodálkozó szemekkel. Több év elméleti képzés és gyakorlati tapasztalatszerzés tesz valakit "tuti-"vá. De! Nem mindenki járja meg ezt az utat és még igy s építhet jó kályhát magának. Kellő kutakodással, bátorsággal, ügyeséggel és segítséggel azoktól, akik már túl vannak a hasonló pályán. Ha kis hazánkban mindenki megtehetné, hogy mással építesse meg kályháját, akkor is lennének olyanok akik az alkotás, építés örömét szeretnék érezni! Ez emberi!

 

Előzmény: meme04 (1630)