akinta Creative Commons License 2010.11.18 0 0 1604

Szia!

Megmondom őszintén, hogy ezzel teljes mértékben nem vagyok tisztában. A férjem ma szolgálatban van és nem tudom, hogy tudja e nézni a fórumot,illetve lehet, hogy vannak nálam avatottabbak megválaszolni a kérdést.

Az biztos, hogy mi is a fellelhető képíés,és írott anyag alapján tudjuk, hogy kell ilyen, mert mindenhol láttuk, hogy rakják, de nem teljesen tiszta, hogy miért.

Én a magam részéről azt gondolom, abból amit hallottam, hogy azért kell oda ahol a mag, a belső rész, közvtlenül érintkezik a külső burkolattal, mert ott olyan nagy lenne a hőmérséklet különbség, hogy nem tudna együtt mozogni a kettő és elrepednének egymástól. Ezt fogja fel a kerámia paplan szigetelés. A kémény és akályha közzé szintén e miatt kellhet. Persze az is lehet hogy a szigetelés úgymond irányítja is a hőt, hogy merre sugározzon. Ne a kéményt fűtsük.

Teljesen sajnos mi sem vagyunk tisztában vele. A beszerezhető , enyhén szólva is nagyon szegényes információ,és dokumentáció miatt. Ez volt az egyik ok amiért azt gondoltuk, hogy közkincsé tesszük az építést. Ami tuladonképpen kísérletezés is, mert nem lehetünk biztosak benne, hogy teljesen tökéletesen fog működni. Csak reménykedünk benne. Mások pedig tanulhatnak belőle. Ha jó akkor azt, ha nem akkor meg azt, hogyan ne csinálják.

Ettől nem biztos, hogy okosabb lettél.

Előzmény: sanyooo (1602)