ferenci84 Creative Commons License 2010.11.13 0 0 16312

Eddig ezek a megoldások vannak:

1. Ismerős továbbküldi amerikából (úgy kell rendelni, hogy hozzá ingyenes legyen a szállítás, ez nem nehéz)

2. csomagtovábbítás az http://www.usglobalmail.com/-on keresztül, ez havi $10+a szállítás költsége. Gyakorlatilag elég lenne egyvalakinek beregisztrálni, és azon keresztül rendelhetnénk mindannyian. Azt nem tudom pontosan, hogy hogyan működik, hogy mit írnak a csomagra, de úgy vettem, ki, hogy mit döntjük el.

3. http://www.cigars-now.com szállít magyarországra, csak sokalltam a szállítási költséget. A héten beszéltem az adminnal, és kiderült, hogy tud szállítani olcsóbban is, csak technikailag nem tudja megoldani, hogy a webshopos rendelésnél azt a szállítási költséget fizessed, tehát emailben kell rendelni, ugyanúgy, ahogy a cigar.com-nál. Egyébként ennek az alapárai olcsóbbak, mint a cigar.com-on, gyakorlatilag ugyanannyit fizetsz, csak a cigar.com különböző akciók keretében adja vissza az árkülönbözetet, ha kihasználod. A hátránya ennek a boltnak, hogy korántsem olyan jó a választék samplerek tekintetében, mint a cigar.com-on.

4. http://www.famous-smoke.com - Lehet rendelni magyarországra, nagyon hasonlít a cigar.com-ra, majdnem minden termékre van valami extra ajánlatuk, tehát itt is visszaadják az árkülönbözetet, ha kihasználod az akciókat. Azt írják, hogy a rendelés után egyeztetnek a szállítási opciók miatt, és még nem válaszoltak a levelemre, tehát nem tudom, hogy mibe kerülne a szállítás, és hogyan intéznék (küldik-e ajándékként, stb.) Nagyon sok terméket ingyen szállítanának USA címre, ezt a kedvezményt így valószínű, hogy nem tudjuk kihasználni, de lehetséges, hogy lehet kérni cserébe kedvezményes szállítást magyarországra. Még van valami, amit odaírnak majdnem minden termékhez, hogy RevolutionCard-dal extra kedvezményt kaphatunk, de erről nem sikerült semmit sem találnom, ezt is meg kéne kérdezni.

 

Egyébként lehetséges, hogy az sem lenne baj, ha nem ajándékként küldenék, mert ha véletlenül elakad a vámon, lehet, hogy úgy átengednék, ahogy a svájci csomagomat is átengedték legutóbb, és nem is kell olyan sokat fizetnem utána, mint amennyit az információs számon mondtak. És még mindig jobban megéri kifizetni a vámot, mint visszaküldeni, kockáztatva ezzel, hogy eltűnik, vagy nem veszik át, vagy nem fizetik vissza, vagy nem annyit, esetleg újraküldik, közben teljesen kiszárad, stb. Még így is kevesebb, mint fele annyit fizettem összesen, mintha itthon vettem volna. Ha ugyanennyit kérnek az amerikai csomagok után, akkor sem sokkal rosszabb.

Amúgy a visszaküldött cigar.com-os rendelésem azóta sem tudom, hol van, a vámosok szerint már meg kellett volna érkeznie, a cigar.com-osok állítják, hogy nem érkezett meg, ugyanakkor azt mondták, hogy ez már az én felelősségem, közben meg tudom, hogy nem, mert még mindig ők tudják keresni a feladóvevényükkel, amivel feladták, és biztosítva is van, ami még mindig él, mivel kézbesítve nem lett. Egyébként kb. $300 értékű volt a csomag, tehát ennyi ugrott, ha valahol elkallódik.

Előzmény: mucus65 (16310)