lac967 Creative Commons License 2010.11.13 0 0 704

Bocsánat, megint előbb írtam, mint gondolkodtam.

 

Itt a válasz a saját kérdésemre, hátha mást is érdekel. Az idézet a KÖBE honlapjáról letölthető, az Egyesület Alapszabályának 18-ik(!) oldalán, a nyolcadik fejezetben olvasható.

Eszerint, ha a Küldöttgyűlés úgy ítéli meg, akár az éves biztosítási díj+tagdíj együttes összegét még1x elkérhetik pótlólagos befizetési kötelezettség címén!!!

 

Persze - gondolom - a szerződéskötéskor aláíratott belépési nyilatkozatot elém tolva az ügyintéző "nem ezzel kezdi" a felvilágosítást...

 

 

"8.2.3. Abban az esetben, ha egyéb források nem lennének elégségesek az Egyesület tárgyévi kötelezettségeinek teljesítésére, úgy a Küldöttgyűlés – vagy szükséghelyzet esetén, ha ezt a Küldöttgyűlés a felügyeleti szerv (PSZÁF) felhívására nem teszi meg, úgy a felügyeleti szerv - pótlólagos befizetést írhat elő a tagságnak. A pótlólagos befizetés mértékét és esedékességét az Egyesület Küldöttgyűlése a tagdíj, a biztosítási díjak valamint a nyújtott szolgáltatások alapján azonos feltételek esetén azonos alapelvek szerint határozza meg. A pótlólagos befizetési kötelezettség alapján az Egyesület tagja által teljesítendő befizetés nem haladhatja meg a tag által a pótlólagos befizetési kötelezettség teljesítése nélkül az Egyesület részére bármilyen jogcímen évente teljesített befizetései 100 százalékát."

 

NNNa, asszem megyek, megnézem melyik biztosító társaság adja a második legjobb ajánlatot...

 

Üdv, lac754

Előzmény: lac967 (703)