cseik Creative Commons License 2010.11.12 0 0 1648

ha pedig tényleg akkora gond lesz az áramellátásunkkal, akkor ingyé fogják a vezéreltet bekötni, csak használd

Mi van az áramellátással? Ha gond van vele mit vezetnek be ingyé?

vezérelt áram - korlátozott időben vagy nem 100%-osan garantált rendelkezésre állású elektromos áram, melynek ára lényegesen kevesebb mint a normálé. ezzel lehet ösztönözni a nem csúcsidős áramfelhasználást. jelenleg annyiért kötik be, mintha ők tennének szívességet, vagyis nem érdekeltek a csúcsterhelés csökkentésében.

 

 

és főleg nem német vagy svájci példálózással, ahol gyökeresen mások a körülmények.

Gyökeresen? Ez kicsit túlzás. Délen az Alpokban hidegebb van télen. Északon az óceánhoz közelebb meg melegebb van télen? Hol itt a gyökeres?

gyökeresen. mert ott mindenkinek van lakása és aki jobbat akar az építtet házat.

 

 

németországban a minimálbérből meg lehet élni. na és. nálunk meg nem

Németországban nem arra használják a minimálbért, hogy a nagy többség arra jelentse be magát, hogy minél kevesebb adót és járulékot kelljen befizetni.

sokan gondolkoznak így mint te, de sajnos a helyzet az, hogy a zöme tényleg közel abból él. vagy hülye minden multi és nagyvállalat, hogy 10-15%-os hivatalos munkanélküliségben nem minimálbérért alkalmazza a dolgozót. a multi meg nem arról híres, hogy pénzkérdésben hülye lenne.... a "magát" szóba sem jöhet, hisz alkalmazottak. na jó, egy nővérnek van br 95-e is. de abból sem lehet megélni.

és a fő gond nem is az hogy annyi-e az annyi, hanem ha egy országban a kötelező minimálbér az egy fő létminimumát nem éri el - esetlegesen eltartott kiskorút már nem is számolva - akkor ott nem a ph ház dotálása lenne a legnagyobb feladat.

 

 

az energiatakarékosság döntően nem a megjelenéstől függ.

Dehogynem. Nézz csak utána 

pedig nem. van összefüggés, de tagolt homlokzatot is lehet ph megfelelőre hőszigetelni. de ez alapon akkor minden ph házra a minimálisan előírt 1/10-es üvegfelület max, mivel a besugárzási nyereség még optimális esetben sem kompenzálja teljesen a rosszabb hővezetést.

momentán a kiinduló példánkban ennél lényegesebb nagyobb üvegfelületek vannak, és még javítana is a magastető a ph-ságon.

Előzmény: Törölt nick (1646)