ChRiS RS Creative Commons License 2010.11.10 0 0 48027

Ma reggeli metrós esemény...

A Batthyány térről a Kossuth tér felé haladva a furcsa fékezésre lettem figyelmes. Majd amikor beértünk a Kossuthra, a szokásosnál is erősebb azbeszt szag árasztotta el a kocsit és az egész állomást. A vezető a mikrofonba bemondta: "Kérem hagyják el a szerelvényt és szerintem az egész állomást is!" Mindenki vette a lapot, kiszálltunk és indultunk a lépcső felé. Kilépve a kocsiból körbenéztem és láttam, hogy a szerelvény elején és hátulján keményen füstöl. A mozgólépcső felé haladva hallottam, hogy a vezető mégegyszer közölte: "Mindenki hagyja el a szerelvényt és az állomás területét is". A mozgólépcsőn felfelé haladva még bőven engedték be az embereket. Két biztonsági őr (IQ nuku ábrázattal) ment lefelé a nyugodtság maximális jelenlétével - állva - a mozgólépcsőn, néhány utas szólt rájuk: "Nem kéne valamit csinálni?! Miért engedik le az embereket?!" Kijöttünk... 5-8 perc múlva megérkeztek a tűzoltók, addigra végre lezárták az állomást.

Én ennyit tudok, kíváncsi vagyok mi a folytatás, és mi történhetett a metróval. Sajnos - mivel nem vagyok nagy metrófan - nem néztem meg mely kocsik voltak.