rusher4587 Creative Commons License 2010.11.09 0 0 904

Sziasztok!

 

Előre leszögezném, hogy egyáltalán nem értek a rádiózáshoz, sőt, az, hogy rádiót akarok venni, csak tegnap este tudatosult bennem, ezért előre is bocsánatot kérek, ha hibásan használok egyes kifejezéseket.

 

Airsoftozáshoz keresek készüléket, és mivel (sajnos) maximalizmussal vert meg az Úr, mindenből azt veszem meg, ami a legeslegtöbbet tudja, még ha a funkcióinak a 10%-át sem használom ki... :D

 

Amikor elkezdtem gondolkodni rajta, hogy milyen kéne, eszembe jutott, hogy a puxing rádiókat nagyon dícsérték, aztán utána néztem egy kicsit, és elég jónak tűnnek, (pl. a 888-as) de nem találtam olyan modellt, ami egyszerre kezeli az UHF és a VHF frekvenciákat.  Szeretnék egy olyan modellt, ami egyszerre kezeli ezeket, pl. Wouxunban találtam is ilyet, csak az meg másban maradt el a Puxingtól...

 

Nekem azért fontos, hogy tág frekvenciatartományban legyen állítható, mert a játékokon szinte mindenki más-más PMR rádióval szokott megjelenni (néha még csapaton belül sincs egység), és fontos lenne, hogy a randomban összeverődött csapat tagjaival tudjam tartani a kapcsolatot, bármilyen készülékük is legyen.

És itt az első kérdésem: Úgy vettem észre, hogy tesco gazdaságos recsegőktől kezdve az alcatelen át a motoroláig szinte minden PMR UHF frekvenciákat használ. Valóban az UHF "uralja a PMR-piacot" és nincs értelme VHF frekvencián is kommunikáló rádiót keresnem, vagy inkább vegyek olyat, ami mindkettőre képes?

Második kérdés: Ha azt javasoljátok, hogy vegyek ilyet, akkor melyek a legjobb készülékek, amik ezt tudják? (puxingnál nem nagyon találtam ilyet, csak a régi típusok között...)

A Quansheng és a Wouxun mennyire jó márkák? Tudtok még mondani hasonlókat?Utolsó kérdésem az lenne, hogy a 470-től 512 MHz-ig terjedő frekvencia tartományt kik/mik használják, mert láttam olyan rádiókat, amik ezt is tudják.

 

Előre is köszi a segítséget mindenkinek!