nddori Creative Commons License 2010.11.03 0 0 9820
Csak zárójelben jegyzem meg, hogy ha standard színt szeretnél kosorrúból, akkor 2 kabátost ne pároztass :) Kabátrajzost én mindig egyszínűvel pároztatok. Természetesen 2 kabátosból is szép nyuszik lesznek, csak lesz az alomban néhány, akiknek nem elfogadott a színe stb, de nyilván kedvencnek ők is ugyanúgy megfelelnek. "Vivien nyuszinak" egész jó feje van, én is hoztam Tőlük nem rég 3 nyuszikát.
Igazából a nőstény fejlettsége számít, nem a kora és ezt a takarmány jelentősen befolyásolja. Pl, ha már 6 hónapos korában elég "nagy mackós" a nyuszi, akkor nem biztos, hogy megéri 8 hónapos korig várni, mert addigra elzsírosodik és aztán nagyon nehéz lesz pároztatni. Általában a 7 hónapos kort én is meg szoktam azért várni. Ha elég nagy a nyuszi és kiállításra sem akarom vinni, akkor 7 hónaposan én már bepároztatom. Az óriás kosorrú alsó súlyhatára 5,5 kg (bár olvastam már 5 kg-ot is). Az enyémek 5,6 és 6,8 kg között mozognak. A mignonom (ami mellesleg isabell) most 7 hónapos, 6,3 kg, de még jócskán süldőnyúl kinézetű, szerintem 7 kg felett lesz, 1 éves korára :) 7-ére 11-ére és 16-ára várok almot tőle, kék nőstényektől. Remélem hozzák majd ezt a színt is.
Szépek a kisnyulaid :) Jó fejük van, ha ilyen is marad, akkor meg még jobb :) Érdekes lett a színük :) Szerintem nem baj, ha kék lesz a szemük, legalább különlegesek lesznek :)
És, hogy legyen egy kép is a sok iromány után :) Ő az egyik 7 hónapos Bolya bakom, thüringiai kabátrajzos :) (hogy legyen párja a nőstényednek :))

Előzmény: Törölt nick (9817)