2010.11.01 Monoton (mini) Maraton
Kedvelem ezt a túrát, mert egyszerű a logisztikája, és könnyű teljesíteni.
Idén szerencsére jó időnk kerekedett, és igazi örömtúra kerekedett belőle.
Mivel besegítőként is és résztvevőként is funkcionáltam, így reggel igen koránra kellet időzíteni az ébredést.
Öröm az még abból a szempontból is éri az embert, hogy az óraállítás miatt még épp humánus a kezdés.
Az első túrázók is már 5 perccel a rajtnyitás előtt ott toporogtak hiszen volt, aki 2 Maratont akart legyűrni :)
Szép lassan kialakult a körletrend, és szállingóztak a túrázók is.
Idén kipróbáltuk, hogy gázzsámolyon készítjük a levest és elég jól bevált, így maradt bőven idő egy-egy minimaraton teljesítésére és fotózgatásra is.
Szembe irányban vágtam neki a mininek, hogy jobban tudjak fényképezgetni, a másik irányban már úgy is jó párszor végigmentem az előző években :)
Mire visszaértem a bázisra, addigra eléggé megnövekedett a népsűrűség a tisztáson, és innen gyakorlatilag folyamatosan működött a "konyha", alig tudtam elszabadulni egy kis fotózásra.
Úgy fél 2 tájékán kezdett alábbhagyni a "roham", és rendeztük a sorainkat.
Persze még ekkor is jöttek elsőbálozók, és régi ttúrázók egyaránt, valamint több érdeklődő is, aki épp arra járt, és kíváncsi volt, hogy milyen rendezvény ez.
Szóval a teljesítménytúrázás népszerűsítése is megvalósításra került.
Nagyon jó volt látni a sok régi ismerőst, akik bár hosszabb ideig nem értek rá, vagy a piros teljesítménytúrán elfáradtak, de legalább egy minimaraton erejéig beugrottak a rendezvényre, és előtte/utána lehetett beszélgetni is jókat.
Én nagyon jól éreztem magamat, és a jó időnek köszönhetően remélem mindenki számára igazi örömünnep lehetett, és jól elfért egymás mellet sétáló, túrázó, és futó egyaránt.
És akkor beszéljenek tovább a képek:
http://olahtamas.fw.hu/20101101monoton/20101101monoton.html