Nem én írtam, csak becopyzom...
Skoda Felicia Műszerfal kiszerelés
Igen, a csavarokat ott kell kivenni, ahogy az a 651-es hozzászólásban van. De az órákat nem kell külön kivenni. Én már szereltem ilyet, többször. Ha csak a háttérvilágítás égett ki, tehát nemlátod a számot vagy számokat vagy csak az egyik fele nem világít, azt csináld hogy:
1. 651-es szerint csavarokat eltávolítani
2. óvatosan pattinsd ki a középső (dupla) melegítörácsot (ebből jön a meleglevegő ha fűtesz) és húzd ki, ez kb. 6-8 centire lóg be a műszerfalon, tedd félre, így könnyebben tudsz majd manipulálni vele.
3. kicsit húzd ki jobban és eggyenként vedd le a kapcsolók csatlakozóját hátulról, húzd le róla mindet (duplaindex, hátsó ködlámpa, hátsó ablakfűtés, +ha még van más is, és a bal felin a 2 drb. lámpa kacsolóját is).
4. az egészet bátran húzd meg még jobban, nem fog semmi szakadni, kb. 5 centit fog engedni, ha ezzel megvagy, fordísd az egészet enyhén a jobb válad felé, nyúlj a műszerfal mögé, ott 3 darab patent 3 kül. színű csatlakozás van, mérete eggynek kb. 1 centi x 4 centi. mindjárt az elsöt látni is fogod az a jobb szélén van, a két szélét benyomva ki tudod húzni, aztán a közepén és a bal szélén is, ezután kapcsold le a tachométerről a sprirált úgy hogy megfogod és lessz rajta egy kis pöcök, azt nyomd a sprirál fele, hogy kikapcsolódjon, és erősebben nyomd előrefelé.
5. ha megvan, ezután kiemeled a műszerfalat úgy hogy kicsit fordítasz rajta, és jobbfelé emeled ki, szűkősen de ki fog férni.
6. a hátulján van sok kék és más színű 6 szögletű mütyür, ezek a kis égők hátuljai, patetnok, egy hegyes szájú fogóval ki lehet venni úgy hogy csavarsz rajtuk eggyet amerre engedi, de téged csak a világoszöld fog érdekelni, a tachó mögött 2, az óra vagy fodulatszámmérő mögött szintén 2 darab van, ezek világítják meg este. Sikeres javítást kívánok.
7. visszaszerelés ugyanúgy mint a szétszerelés, de ha sikerül, akkor már úgyis látni fogod.