Nr.121212 Creative Commons License 2010.10.30 0 0 154
Jelen világkorszak és annak összes törvénye. Viszont a magyar nyelv/tan állítólag egész korrekt módon visszanyúlhat Bábel (káosz) előtti korszakig (Najahuha elment szabira? 130.hsz..). Ezért nem értem , miért kéne hogy a német, szláv, héber stb. nyelv legyen az etalon ahelyett hogy vizsgálnák hogy hol a közös nevező ?


számomra a kultúra lenne érdekes aminek ugyan részük a hangutánzó hangok kifejezések, gyökök, de korántsem fedi le a teljes spektrumot (akár lehetne egy ŐSKORI réteg, csakhogy ezzel a nézettel homlokegyenest szemben áll az - arany, ezüst, és vas..-kor mítosza , vhogy így emlékezek.., ami tkp. rímel az ember által valaha megélt felsőbbrendűségi mítoszra, melynek Bábel lerontásával vége szakadt.
Ezért tartom érdekesebbnek, hogy milyen eszközökkel lehet a távolkeleti chi/ki egyiptomi ka etc., a szentlélek erejét , rendszerben látni, ősi tudásanyagok értelmezésén/feltárásán keresztül - ha jól tudom etruszkot még mindig nem fordították le, mindenestre a közép-amerikai indián nyelvekkel tűnhet rokonnak az írott formájában, már ami fenmaradt , de mondhatnám kelta druidákat, varázsló-sárkánykultuszt stb, szóval szivesen látnék ilyen elemzéseket a magyar őstörténettel kapcsolatban- és nem helyesírási kiskátékat, meg majommakogást .)

Eddiglen a szemmel - a nézelődő személlyel is felmerültek most érdekes adalékok, pld. ott van maga a Test kifejezés is , legtöbb nyelven sztem ez egyszerűen "teszt"-el egyenlő. stb. ilyesmik... sokkal gazdagabb annál az írott múlt, a mitológia és a rendezetlen tudásanyag minthogy pusztán elmerüljünk a hangok világában

Előzmény: szobornok (152)